Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon nuorisovaltuusto on Suomen paras ja Ronja Flykt sai kutsun itsenäisyyspäivän juhliin presidentinlinnaan

Porvoon kaupungin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ronja Flykt on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan 6. joulukuuta.

Flykt osallistuu juhlaan poikaystävänsä Juho Heikkilän kanssa, joka myös on toiminut Nuvan puheenjohtajana.

– Jännittää! Harva 18-vuotias kutsun saa, niin onhan se iso kunnia. Kutsu tuli pari viikkoa sitten ja olinhan minä siitä tietysti yllättynyt, vaikka oltiin jo spekuloitu maaliskuun jälkeen leikkimielisesti, että tuleeko sellainen, Mutta eihän sellaista osannut oikeasti odottaa. Minulla on yksi iltapuku, mitä olen vähän miettinyt, että laitan päälle. Juho ehkä vuokraa frakin.

Harva 18-vuotias kutsun saa, niin onhan se iso kunnia.

Porvoon nuorisovaltuusto tapasi maaliskuussa kaupungintalolla presidentti Sauli Niinistön tämän Porvoo-vierailulla, ja nosti esiin tärkeitä nuorten asioita.

Porvoo saa tammikuussa uuden nuorisovaltuuston, vaikka vaaleja ei päästykään pitämään. Nuvaa koordinoiva nuorisotyöntekijä Petra Backman kertoo, että mukaan ilmoittautui vain 24 nuorta, joten äänestämistä ei tarvittu.

Uudessa kaksivuotisen kauden aloittavassa nuorisovaltuustossa on yhdeksän vanhaa ja loput uusia jäseniä. Ronja Flykt ei ole siinä mukana, koska on abiturientti, eikä katsonut siksi voivansa lähteä mukaan etenkin, jos muuttaa jatko-opiskelujen vuoksi pois Porvoosta.

Suomen nuorisovaltuustojen liitto valitsi juuri liittokokouksessaan Porvoon nuorisovaltuuston vuoden 2022 nuorisovaltuustoksi. Backman puolestaan palkittiin parhaana nuva-ohjaajana. Hän ja työkaveri, nuorisotyöntekijä Lasse Yrjölä pitävät Porvoon myönteisestä kulttuurista nuorisovaltuustoja kohtaan.

– Jotenkin se kulttuuri on täällä ollut tosi myönteinen sitä kohtaan, että on annettu mahdollisuus vaikuttaa ja luoda paikkoja nuorille myös vaikuttaa. Jossain päin Suomea siihen ei panosteta samoin kuin täällä, Yrjölä sanoi maanantaina, jolloin Porvoon Pelastakaa lapset ry palkitsi (UM 22.11.) kaupungin nuorisotilat Porvoon lapsiystävällisin teko - tunnustuksella.