Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovia ylinopeuksia Itä-Uudellamaalla – Porvoossa koulujen pihoista varkaille pyöriä ja kypäriä, Sipoossa useita tehtäviä

Talven ja lumen tulo ei hillinnyt kuljettajien kaasujalkaa Itä-Uudellamaalla, vaikka tehtävien määrä oli viime viikolla vuodenaikaan nähden normaalilla tasolla. Poliisi tavoitti reipasta ylinopeutta kaahanneita kuljettajia liikenteestä taas runsaasti.

Poliisin partio pysäytti Loviisantiellä Porvoossa perjantaina noin kello 23.00 kuljettajan, jolle mitattiin kahdeksankympin alueella nopeudeksi 129 km/h.

Toinen kuljettaja pysäytettiin jo aiemmin, noin kello 15.00 seiskatiellä Loviisassa, jossa 120:n alueella mitattiin hänelle nopeudeksi 154 km/h. Myös tämän kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Porvoossa anastettiin Näsin Koulukadulta 24 tuumainen Jopo-polkupyörä perjantaina 18. marraskuuta.

Samaan aikaan Lyceiparkens skolanin pihalta anastettiin Nakamura Freeway 28-tuumainen polkupyörä, jonka runkonumero on NK150259. Pyörässä on vintagetyylinen kaareva ohjaustanko.

Lisäksi seuraavana yönä vahingoitettiin Sipoossa Opintiellä sijaitsevaa pukuhuonerakennusta. Sisältä anastettiin kolme kypärää.

Susikujan teollisuusalueella Sipoossa otti partio lauantaina kiinni noin kello 10.00 mieskaksikon, jota epäillään kätkemisrikoksesta. Miesten hallusta löytyi perävaunu, joka oli ilmoitettu anastetuksi Lahdesta.

– Myös miesten kuljettaman ajoneuvon, johon anastettu perävaunu oli kytketty, omistushistoriassa ja siihen kiinnitettyjen väärien rekisterikilpien osalta epäilemme miesten syyllistyneen rikokseen, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund poliisin tiedotteessa.

Sipoon Nikkilässä katosi perjantaina muistisairas henkilö, jossa etsinnässä poliisi käytti dronea onnistuneest4i. Henkilö löytyi maastosta ja kenttäpartio pelasti hänet.

–  Olosuhteet olivat haastavat, koska löytymisajankohtana oli jo pimeää. Dronet ovat osoittautuneet erinomaisiksi apuvälineiksi myös monissa muissa tehtävissä kuin etsintätehtävissä, komisario Max Eriksson kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi on kiinnittänyt huomiota siihen, että ryöstörikosten määrä on noussut viime vuodesta pidemmän aikavälin tarkastelussa. Ryöstörikoksiin tai ylipäätään väkivaltaan liittyvistä havainnoista tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.