Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Hamarin joulukalenterin luukut aukeavat jälleen, kun porteilla syttyvät lyhdyt

Perinteinen Hamarin joulukalenteri syttyy tulevana sunnuntaina 27. marraskuuta, kun asukkaat sytyttävät kynttilät lyhtyihinsä porteillaan. Joulukalenterin idea on, että taloja, pihaa tai portinpieltä koristellaan tai valaistaan omaksi ja iltakävelijöiden iloksi ja koiralenkillä kävijöiden ihasteltavaksi. Onpa siellä nähty menneinä vuosina monenlaisia koristeluja ja tonttujakin.

Kalenterin ensimmäisenä päivänä pukeutuu ravintola Hamarinranta jouluisaksi, toisena on luukkupäivä Hamarin purjehtijoilla Hamarin telakalla ja kolmantena päivänä on Hamarin koulun vuoro.

Kalenterin luukkuina ovat myös muun muassa Hamarin työväentalo itsenäisyyspäivänä, Hamarin VPK, Haikobrinkens Daghem ja vanha Elanto Hamarintiellä. Aatoksi toivotaan kaikkien sytyttävän lyhdyn portilleen.

Lista joulukalenteriosoitteista löytyy Facebookista esimerkiksi järjestäjän ryhmästä Hammars Ungdomsförening Unkan ja Hamari-06650-Hammars -sivuilta.