Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää laavuja ulkoilijoiden käyttöön: Humlassa on jo valmista, Tolkkisten laavu valmistuu pian

Humlan reitillä hiihdetään, Hamarin reittiä hiekoitetaan.

Porvoolaiset ulkoilmaihmiset saavat jälleen uusia taukopaikkoja suosittujen liikuntareittiensä varrelle. Kaupunki tiedottaa, että Humlan laavun rakennustyöt on saatu valmiiksi ja laavu on nyt ulkoilijoiden käytössä.

Porvoossa on tällä hetkellä kaksi pääulkoilureittiä: itäpuolella kulkee Joonanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken -reitti ja länsipuolella viime vuonna valmistunut Hamarin reitti. Myös Hamarin reitin laavusto saa pian vahvistusta, sillä Tolkkisiin on valmistumassa uusi laavu.

Pelkästä tulisijasta ei ole kyse, vaan kumpaankin tuoreeseen kohteeseen valmistuu kotalaavu tulisijoineen, ja niiden läheisyyteen rakennetaan puucee umpisäiliöllä, hirsinen pöytä sekä penkit ja jäteastia.

– Laavut on rakennettu esteettömyys huomioiden ja niiden ylläpito on osa liikuntapalveluiden ylläpitoa, tiedotteessa kerrotaan.

Uusien laavujen myötä Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken -reitillä on kolme tulipaikkaa ja Hamarin reitillä niitä on peräti viisi. Tulipaikat ovat käytössä ympärivuotisesti.

– Perusperiaatteena on, että tarvittavat polttopuut tuodaan mukana, toki muutamilla tulipaikoilla polttopuuhuoltoa ylläpitää liikuntapalvelut, kertoo liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen.

Talviaikaan itäinen pääulkoilureitti Joonaanmäeltä Kevätkummun ja Humlan kautta Holkeniin kunnostetaan hiihtoladuksi. Kuntatekniikka pitää huolen, että Hamarin reitti on pääosiltaan talvellakin aurattu ja hiekoitettu.