Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa Porvoon uusista johtaja- ja päällikköviroista tulee sisäiseen hakuun

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 28. marraskuuta kaupungin johtaja- ja päällikkövirkojen ilmoittautumismenettelyä kaupungin organisaatiomuutoksen yhteydessä.

Sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn on tarkoitus avata liikelaitos Porvoon Tilapalveluiden toimitusjohtajan, kaupunkikehitysjohtajan (kaupunkikehitystoimialan johtaja), demokratia ja kehitys -palvelualueen päällikön (konsernipalvelut/henkilöstö), tuotantopäällikön (kaupunkikehitys/kaupunki-infra) kunnossapitopäällikön (kaupunkikehitys/kaupunki-infra) ja jatkuvan oppimisen palvelualueen päällikön (elinvoimatoimiala) virat.

Tehtävät on tarkoitus täyttää ensisijaisesti sisäisesti

– Organisaatiomuutos ja uusi johtamisjärjestelmä tuovat muutoksia joillekin viranhaltijoille ja työntekijöille tehtävänkuviin ja tehtävänimikkeisiin, vaikka suurimmalla osalla oma tehtävä tai nimike eivät muutu. Uudet tehtävät on tarkoitus täyttää ensisijaisesti sisäisesti joko ilmoittautumismenettelyn tai sisäisen haun kautta, henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari kertoo.

– Jotta uuden organisaation mukainen johtamisjärjestelmä saataisiin mahdollisimman sujuvasti käyntiin, on tarpeen käynnistää ilmoittautumismenettely tai sisäinen haku johtaja- ja päällikkörooleihin jo ennakkoon.

Haku on tarkoitus avata ehdollisena, mikä tarkoittaa, että valinta- ja nimeämispäätökset tehdään sillä edellytyksellä, että kaupunginvaltuusto hyväksyy uuden organisaatiomallin ja hallintosäännön.

Esitys on, että kaupunginhallitus pyytää kaupunkikehitysjohtajan virasta kiinnostuneita kaupunkikehityksen viranhaltijoita ja Liikelaitos Porvoon Tilapalveluiden toimitusjohtajan virasta kiinnostuneita liikelaitoksen viranhaltijoita ilmoittamaan kiinnostuksensa Kuntarekry-järjestelmän kautta 13.12.2022 klo 15 mennessä. Myös muut tehtävät tulevat hakuun saman kanavan kautta.

Kaupunkikehitysjohtajan virkaan nimeämisestä päättää kaupunginvaltuusto. Tilapalveluiden toimitusjohtajan valitsee kaupunginhallitus.