Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluruoasta löytyi kolme nuppineulaa Porvoossa – koulu ryhtyi erityisjärjestelyihin, muun muassa ovet lukkoon

Kvarnbacken skolassa on todettu kolme tapausta, jossa kouluruokailun yhteydessä on ruoan seasta löytynyt nuppineula. Tällä viikolla tapauksia on todettu kaksi, viimeksi torstaina, 24. marraskuuta, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Kukaan ei ole nielaissut nuppineulaa, vaan ne on löydetty ruoasta ennen niiden joutumista suuhun.

– Nämä ovat erittäin ikäviä tapauksia, ja niihin suhtaudutaan hyvin vakavasti. Onneksi kukaan ei ole vahingoittunut, koulutusjohtaja Rikard Lindström toteaa tiedotteessa.

Koulussa on ryhdytty nopeasti toimenpiteisiin. Oppilaille on kerrottu kuinka vakavasta asiasta on kyse, ja tapausten selvittelyä jatketaan.

Ruokalan ovet on lukittu ruokailuajankohtien väliseksi ajaksi ja yleisiltä ilmoitustauluilta on kerätty kaikki nuppineulat pois.

Lääkäri kertoo miten vaarallinen nuppineula voi nielaistuna olla ja mitä pahimmillaan voi tapahtua ruoansulatuselimistössä

Huomisesta, perjantaista alkaen oppilaat eivät itse annostele ruokaa, vaan aikuiset annostelevat oppilaiden ruoan. Myös esikoululaisten ruoka annostellaan henkilökunnan toimesta.

– Tällä pyrimme varmistamaan sen, ettei kukaan oppilaista ole kosketuksissa ruoan kanssa ennen ruokailua. Myös aikuisten läsnäoloa ja valvontaa on lisätty ruokalassa, Lindström kertoo.

Myös poliisi on tietoinen tapahtuneesta.

– Toivomme, että kodeissa puhutaan tästä lasten kanssa vakavasti, ja siitä millaisia seurauksia tällaisella toiminnalla voi olla. Pyydämme kaikkien apua, että tämäntapainen ilkivalta saadaan loppumaan koulussa. On tärkeää, että voimme palata mahdollisimman pian normaalin kouluarkeen, ja että koulupäivä on turvallinen kaikille oppilaille, Rikard Lindström toteaa.

Nuppineula päätyi nyt jo suuhun asti – poliisi tutkii porvoolaiskoulun ongelmaa

Nuppineuloja kouluruoassa – ongelma Porvoossa sai jatkoa perjantaina