Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tolkkistentien sekä Aleksanterinkaaren ja Näsin koulukadun risteykseen uusitaan liikennevaloja ensi viikolla – töiden aikana valot pois toiminnasta

Tolkkistentien sekä Aleksanterinkaaren ja Näsin koulukadun -risteyksessä asennetaan ja vaihdetaan ensi viikosta alkaen liikennevalojen ohjaustekniikkaa. Asennustyöt käynnistyvät viikoilla 48–49 ja kestävät noin viikon, jonka jälkeen valot kytketään toimintaan. Asiasta tiedottava Fintraffic ei kerro asennustöiden tarkkaa alkamispäivää, mutta sekä työn alkaminen että valmistuminen asettuvat maanantain 28. marraskuuta ja sunnuntain 11. joulukuuta väliselle ajalle.

– Liikennevalojen ohjaustekniikan vaihto- ja asennustöistä ei aiheudu merkittävää haittaa risteysalueen liikenteelle, ja risteys on asennustöiden aikana normaalisti käytössä. Huomioitavaa on, että kaistoja voi kuitenkin olla suljettuna lyhytaikaisesti, millä varmistetaan asentajien turvallinen työskentely, liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tiedotteessa kerrotaan.

Asennustöiden aikana risteyksen valo-ohjaus on pois toiminnasta, jolloin risteyksessä on voimassa normaalit risteysalueen väistämissäännöt. Vilkkaan risteyksen tuntumassa sijaitsevat muun muassa kaksi, yhteensä noin tuhannen oppilaan yhtenäiskoulua, apteekki, Mehiläinen Porvoon Lääkärikeskus sekä Näsin S Market.

Asennustyö ei valmistuttuaan tule vaikuttamaan jalankulun, pyöräilyn ja ajoneuvoliikenteen kaistajärjestelyihin, jotka säilyvät ennallaan.

– Vaihtotöissä vanhentuneet ja varaosasaatavuudeltaan elinkaaren päässä olevat liikennevalojen ohjauskojeet korvataan uusilla ohjauskojeilla, jotka mahdollistavat joustavamman liikennevalojen ohjaamisen sekä niiden liittämisen nykyaikaisiin liikennevalojärjestelmiin, Fintraffic kertoo.