Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuppineula päätyi nyt jo suuhun asti – poliisi tutkii porvoolaiskoulun ongelmaa

Kvarnbackens skolan kouluruokailussa löytyi perjantaina 25. marraskuuta jälleen ruoan seasta nuppineula. Tällä kertaa se oli lähellä joutua ruokailijan nielaistavaksi. Ruokajakelussa oli Porvoon Myllymäellä nyt useita lisähenkilöitä jakamassa ruokaa, koska lasten ei annettu varotoimenpiteenä annostella ruokaansa.

Koulu teki asiasta rikosilmoituksen poliisille, joka on käynyt paikan päällä koulussa. Koulun johto on informoinut tilanteesta koulun ja esikoulun oppilaita ja henkilökuntaa.

Sivistysjohtaja Sari Gustafssonin mukaan asian selvittämisessä on menty eteenpäin.

Nuppineuloja kouluruoassa – ongelma Porvoossa sai jatkoa perjantaina

– Vaikka on ikävää, että löytyi neljäskin nuppineula, joka oli suussa asti, mutta ollaan pystytty rajaamaan ajallisesti ja paikallisesti tämän tutkintaa. Siis isosta ilmiöstä ja määrästä on pystytty supistamaan pois monenlaisia vaihtoehtoja, Gustafsson selventää.

Yksityiskohtaisempaa tietoa henkilöistä tai selvitystyöstä koulun johto ei anna.

– Tässä kohden ei ole viisasta tuoda esiin mitään tarkempaa, että päästään eteenpäin. Tämä on vakava asia, vähän kuin poliisitutkintaa.

Sosiaalisen median keskusteluissa on epäilty, onko kyseessä jokin Tiktokin somehaaste. Gustafssonin mukaan somen juoruja ja väärinymmärryksiä ei nyt pidä lähteä jatkamaan, vaan kaikkien tulee pidättäytyä maalaispoliisimeiningistä.

– Kyse on pienistä lapsista, ja tämän selvittämiselle pitää antaa nyt sen vaatima rauha. Some voi jossain asiassa olla avuksi, mutta se voi myös synnyttää vääriä johtopäätösketjuja.

Lääkäri kertoo miten vaarallinen nuppineula voi nielaistuna olla ja mitä pahimmillaan voi tapahtua ruoansulatuselimistössä

Vanhemmat ovat Gustafssonin mukaan syystäkin huolissaan, pitäisihän koulun olla turvallinen oppimisympäristö. Viestintään on oltu tyytyväisiä.

– Vanhemmat ovat sanoneet, että hyvä kun asia selvitetään ja kun on uusia toimintaohjeita, ja hyvä kun koulussa on viestitty eri tahoille. He toivovat, että asia olisi ratkennut heti ja tekijä löytyisi, mutta teemme parhaamme ja kuten sanottua poliisi on ollut paikan päällä. Kiitoksia poliisille. He ovat olleet hyvänä apuna ja tukena tämän selvittämisessä ja tietysti psykologit, kuraattorit ja terveydenhoitajat on sparrattu siihen, että osaavat toimia oikein, Gustafsson päättää.

Kouluruoasta löytyi kolme nuppineulaa Porvoossa – koulu ryhtyi erityisjärjestelyihin, muun muassa ovet lukkoon