Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolassa avautuu taas elävä joulukalenteri – joka päivälle on toiminnallinen luukku

Huuvari–Särkijärven elävä joulukalenteri avautuu Askolassa jo neljättä kertaa. Ensimmäisessä luukussa 1. joulukuuta on mahdollisuus poiketa seuraamaan kansalaisopiston näytelmäpiirin Pakolaiset-näytelmäharjoituksia seurantalo Jukolaan. Sen jälkeen kylillä tapahtuu joka päivä jotain.

– Osa luukuista avautuu muualla Askolassa ja toiveena on, että meidänkin kylältä lähdetään tutustumaan toisiin kyliin. Huuvari ja Särkijärvikin ovat kaksi eri kylää, mutta muodostavat kiinteän aluekokonaisuuden, kertoo Satu Snirvi.

Elävän joulukalenterin ideana on, että jokainen voi osallistua omien mahdollisuuksiensa mukaan. Tiedot eri kalenteriluukuista on jaettu kyläläisille.

Luukuista löytyy paljon perinteisiä tapahtumia, kuten kuusenhakuretki, seimi, tonttupolku ja Kauneimmat Joululaulut, mutta myös paljon uutta.

– Esimerkiksi himmeli-työpajaa on toivottu kovasti ja tänä vuonna sellainen on saatu mukaan, kertoo Maaret Räsänen.

Jukolassa järjestettävä Himmelityöpaja löytyy luukusta 12. Uutta ovat myös esimerkiksi luukun 14 Tiernapojat ja Jukolassa sekä luukun 17 Vainion joulusauna.

Joulukalenteri johdattaa myös erilaisiin puoteihin ja myyjäisiin, joulutunnelmaa nostatellaan myös leipomalla lihapiirakoita ja koristelemalla joulupipareita. Joulukalenteri löytyy kokonaisuudessaan Huuvari–Särkijärvi -Facebookryhmästä.

– Elävä joulukalenteri on otettu hienosti vastaan, väkeä on lähtenyt tosi kivasti joka vuosi liikkeelle. Koronavuosina jouduimme järjestämään kaikki tapahtumat ulkona, nyt voidaan taas pitää myös erilaisia pajoja ja myyjäisiä sisällä, Räsänen kertoo.

Vaikka joulukalenteri on kyläläisten yhteinen tempaus, jolla halutaan lisätä kylien yhteisöllisyyttä, ovat myös muut tervetulleita tutustumaan luukkuihin.

– Ilman muuta, Räsänen vakuuttaa.

Eläviä Joulukalentereita järjestetään siellä täällä muuallakin. Esimerkiksi Monninkylässä aukeaa Huuvari–Särkijärven tapaan joka päivä jouluun asti ainutlaatuinen kalenteriluukku.

Monninkylän kalenteri löytyy Monninkylä-Facebookryhmästä. Luukuista löytyy muun muassa iltatori, yhteinen makkaranpaistoilta, jouluinen eläinpolku Ratia Ranchilla, karanneita tonttuja sekä jouluasetelmien tekoa.

Huuvari-Särkijärven elävä joulukalenteri löytyy täältä.

Monninkylän elävä joulukalenteri löytyy täältä.