Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon pääkirjastossa nähdään Enrico Mazzonen runsaita ja reheviä piirustuksia

Porvoon pääkirjaston seuraava näyttely, Enrico Mazzonen Michele e Ca.Ri.Sal on esillä toisen kerroksen Taidesillalla 3.–30. joulukuuta.

Näyttelyn nimi viittaa samannimiseen, italialaiseen luostariin ja esillä olevat suurikokoiset lyijykynäpiirustukset ovatkin saaneet innoituksensa luostarin freskomaalauksista. Mazzonen runsaat ja rehevät teokset ovat täynnä tarkkaan mietittyjä yksityiskohtia ja mahtipontisia elementtejä.

Mazzone tunnetaan valtavasta Rubedo-teoksesta, joka on maailman suurin kuvitettu Dante Alighierin Jumalainen näytelmä. Teos on 97 metriä pitkä ja neljä metriä leveä, ja Mazzone käytti sen piirtämiseen 6 000 lyijykynää. Teoksen valmistuminen vei viisi vuotta.

Kirjaston tiedotteen mukaan myös Porvoon pääkirjastoon nyt esille tulevat piirustukset ovat hahmotelmia suurempaa teosta varten.

Mazzonen teoksissa yhdistyvät italialaiset ja suomalaiset elementit. Raamatullisten teemojen rinnalla näkyy esimerkiksi viittauksia Kalevalan mytologiaan.

Enrico Mazzone on italialainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Torinon Taideakatemiasta ja asuu nykyisin Porissa. Hän on tehnyt taidetta niin Italiassa kuin Pohjois-Euroopassakin. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajalti eri puolilla Suomea ja Italiaa.

Enrico Mazzonen Michele e Ca.Ri.Sal pääkirjastossa (Papinkatu 20). Avoinna ma–to kello 10–19, pe 10–17, la 9–15.