Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoo laskee lämpötilaa kymmenessä koulussa ja viidessä päiväkodissa

Porvoon kaupunki on käynyt läpi mahdollisia keinoja säästää sähköä tulevan talven aikana ja päätynyt siihen, että rakennusten lämpötilaa alennetaan. Tämä koskee myös kymmentä koulua ja viittä päiväkotia. Kaupunginhallitus hyväksyi energiansäästötoimenpiteet 17. lokakuuta.

Lämpötilaa lasketaan kaupungin rakennuksissa, joiden lämpötilaa voidaan ohjata kaukovalvonnan kautta. Käyttöaikoina lämpötilaa lasketaan yhdellä asteella ja rakennuksen ollessa tyhjillään edelleen 1,5 asteella. Samoissa rakennuksissa säästetään sähköä säätämällä hämäräkytkimiä syttymään myöhemmin, sammuttamalla osa ulkovaloista kokonaan käyttöaikojen ulkopuolella ja ohjelmoimalla sisävalaistus kokonaan pois öisin ja viikonloppuisin

Päiväkodit: joissa sähköä säästetään ovat Haikkoontörmän, Hornhattulan, Kevättuulen ja Mäntykummun päiväkodit sekä Puistopäiväkoti.

Kouluista lasketaan asteita Albert Edelfeltin koulussa, Borgå Gymnasiumissa, Eklöfska skolanissa, Huhtisen koulussa, Keskuskoulussa, Kvarnbackens skolassa, Linnakosken lukiossa, Peipon ja Pääskytien kouluissa sekä Strömborgska skolanissa.

Kaupungin elinkaarikohteisiin ja vuokratiloihin on suunnitteilla vastaavia toimia, kertoo kaupunki tiedotteessaan vanhemmille. Energiansäästöä saadaan lisää, kun myös esimerkiksi Kantele-talossa, Tolkkisten koulussa ja elinkaaripäiväkodeissa otetaan vastaavat toimenpiteet käytäntöön.

Tiedotteen mukaan lämpötiloja voidaan tarvittaessa nostaakin nopeasti. Kaupungin työntekijöitä ja porvoolaisia kannustetaan tiedotteessa lisäksi käyttämään sähköä järkevästi.