Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan asukkailta kysytään elinympäristön terveellisyyteen liittyviä vinkkejä ja ehdotuksia

Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuolto kerää parhaillaan asukkaiden toiveita ja mielipiteitä ensi vuoden valvontasuunnitelmaan. Suunnitelma kuvaa valvonnan painopisteitä ja tavoitteita Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan ja Sipoon alueilla.

– Alueen asukkaat voivat ehdottaa elinympäristön terveellisyyteen liittyviä valvonta- ja selvitysprojekteja. Lisäksi asukkaat voivat kertoa esimerkiksi elintarvikehuoneistoissa tai tupakanmyyntipaikoissa itse havaitsemiaan puutteita, joita voidaan ottaa huomioon suunnittelussa, selventää kaupungineläinlääkäri-hygieenikko Tiina Tiainen Porvoon ympäristöterveydenhuollon tiedotteessa.

Ympäristöterveydenhuolto (YTH) valvoo muun muassa elintarvikkeiden ja juomaveden laatua ja turvallisuutta. YTH vastaa myös uimaveden ja uimarantojen valvonnasta sekä päiväkotien, koulujen, vanhainkotien ja muiden oleskeluhuoneistojen sisäilman ja muiden terveyshaittojen valvonnasta. YTH valvoo tupakan ja nikotiinivalmisteiden myyntiä ja tupakointikieltojen toteutumista. Valvontasuunnitelmassa kuvataan erityisesti maksullista, säännöllistä valvontaa.

Valvontasuunnitelmaan voi tutustua netissä osoitteessa porvoonymparistoterveydenhuolto.fi, josta löytyy linkki suunnitelmaan.

Toiveet tulee toimittaa viimeistään 8. joulukuuta 2022 osoitteeseen Porvoon kaupunki, Ympäristöterveydenhuolto, Tekniikankaari 1a, 06100 Porvoo tai sähköpostiosoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi.

Porvoon terveydensuojelujaosto vahvistaa valvontasuunnitelman kokouksessaan 15. joulukuuta.