Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan katukuvassa voi näkyä hälytysajoneuvoja ja reaktorionnettomuuteen liittyvää toimintaa – tästä siinä on kyse

Loviisan ydinvoimalaitokseen liittyvä pelastustoimintaharjoitus Loviisa22 järjestetään tänään torstaina, joten Loviisan katukuvassa voi näkyä harjoitukseen liittyvää toimintaa. Harjoituksessa simuloidaan reaktorionnettomuutta päästöineen ympäristöön. Päävastuu harjoituksesta on Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella.

Harjoituksen johtaja Santeri Pohjolaisen mukaan kyseessä on pääasiassa johtamis- ja karttaharjoitus, joka ei välttämättä näy tavalliselle asukkaalle. Organisaatiot harjoittelevat pitkäkestoisen tilanteen hallintaa, esimerkiksi viestintää ja henkilöstöresurssien suunnittelua.

– Loviisan katukuvassa saattaa kuitenkin torstain aikana näkyä hälytysajoneuvoja, kalustoa ja suojavarusteisiin pukeutuneita henkilöitä. Ei tarvitse huolestua, nämä kaikki liittyvät harjoituksen toiminnalliseen osuuteen.

Harjoitus on osa normaalia varautumistoimintaa. Ydinvoimalaitoksen ulkoisen pelastussuunnitelman toimivuutta tulee sisäministeriön asetuksen mukaan testata vähintään kerran kolmessa vuodessa. Vastaavia harjoituksia on seudulla esimerkiksi Kilpilahden teollisuusalueella.

Marras-joulukuun vaihteessa harjoitellaan myös Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.