Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petteri Saarion Revontulten räppäri avaa Docpoint-festarin tammikuun lopussa Helsingissä

Valkokankaille palaava DocPoint-festivaali tarjoilee tammi-helmikuussa yleisölleen vuoden puhutuimpien dokumenttielokuvien lisäksi Helsingissä myös kovan kattauksen musiikkiteemaisia tapahtumia.

Avajaiselokuvana esitetään porvoolaisen Petteri Saarion ohjaama Revontulten räppäri. Elokuvassa seurataan saamelaisräppäri Mihkku Laitia, joka on tullut tutuksi myös Talent Suomi -ohjelmasta.

Pohjoissaameksi räppäävä Mihkku etsii omaa paikkaansa sukuvelvoitteiden ja oman intohimonsa ristipaineessa. Perinteet vetävät nuorta miestä poronhoitajaksi, mutta sydän sykkii rap-musiikille.

Yungmiqu-nimellä räppäävän Mihkkun biisien tunnelmat vaihtuvat rauhallisemmasta menosta aina huutoräppiin.

Dokumenttielokuvasta järjestetään myös perjantaina 3. helmikuuta LeffaLive-erikoisnäytös, jossa elokuvan jälkeen ilta jatkuu Asan, Yungmiqun ja Gadan livekeikoilla yhteistyössä Fullsteam Agencyn kanssa.

Emma- ja Teosto-palkittu Asa ammentaa musiikkiinsa niin psykedeliaa kuin perinteisempää hiphop-estetiikkaa. Runoilijanakin kunnostautunut Gada rakastui jenkkiräppiin jo 10-vuotiaana.

Elokuvasalien hämyn lisäksi Docpointin yleisö kutsutaan 31.1.–5.2.2023 muun muassa tanssimaan Tiivistämölle Princen Sign o’ the Times -konserttielokuvan (1987) dance along -näytökseen.

Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan 12. tammikuuta, jolloin myös liput tulevat myyntiin. Sarjakorttien ja LeffaLive-tapahtuman myynti alkoi jo DocPointin omassa verkkokaupassa.