Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäihin Sakta fartenissa vajonnut metsäkauris saatiin jäätyneenä ylös Porvoonjoesta

Porvoonjoen heiveröiselle jäälle Sakta fartenin kohdalla eksyneelle metsäkauriille kävi maanantaina aamupäivällä kalpaten. Eläin vajosi jäihin ja yritti päästä rantaan, mutta hyinen vesi hyydytti pyrkimyksen.

Ohitse ajaneen kaivinkoneen kuljettajan näki hädässä olleen eläimen ja soitti hätäkeskukseen. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 11.17 ja riensi kuuden miehen voimin paikalle matonpesupaikan ja veneenlaskupaikan välillä.

Veteen laskettiin ilmatyynyalus, jolla pari miestä ajeli lenkin vedessä.

– Eläin oli menehtynyt aikoja sitten. Käytiin hakemassa kroppa pois ja riistanhoitoyhdistyksen metsästäjät hakee sen rannalta pois. Metsäkauris ei ole paljon koiraa isompi eläin niin se oli helppo napata sieltä pois, oli jäissä mutta pinnalla kuitenkin, päivystävä paloesimies Ralf Brygge kertoi.

– Jäätä on kaksi senttimetriä. Ei suositella jäille menoa lintua isommille. Eläimet seikkailee joka vuosi joella, mutta harvemmin on minun kohdalle osunut.

Porvoon Rantakadulla ei liikkunutkaan susi – metsästäjät löysivät loukkaantuneen eläimen lähialueen metsästä

Koira oli vähällä hukkua hyiseen Mustijokeen – ui pelastajaansa vastaan