Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden porvoolainen on idearikas aktiivi ja kyläkauppias Erika Englund Pellingin saaresta

Perustelut: Ideoi tapahtumia, pitää kyläkauppaa, esillä elävän saariston ja kyläkoulujen puolesta.

Vuoden porvoolainen on Pellingin kyläkauppias Erika Englund, joka ajaa aktiivisesti Porvoon elävän saaristokulttuurin puolia. Porvoon Nuorkauppakamarin edustajat Eerika Karppinen ja Fanni Maliniemi luovuttivat palkinnon keskiviikkona Näsin kivellä.

Porvoolaiset aktivoituivat marraskuussa runsaslukuisina äänestämään Vuoden porvoolaista ja ehdokkaiden joukosta valikoitui selkeä viiden ehdokkaan kärki, joista nuorkauppakamarilaisten raati valitsi voittajan.

Söderby-Boden elintarvikekauppaa Pellingissä pitävä Erika Englund on nuorkauppakamarin tiedotteen mukaan tehnyt aktiivisesti töitä elävän saariston puolesta muun muassa ideoimalla monia tapahtumia, joiden lisäksi hän on näkyvästi asiaa elävän saariston ja kyläkoulujen puolesta.

Hän palvelee Söderby Bodenin saariston asukkaita ja antaa kaikkensa pitääkseen saariston elossa ympäri vuoden. Hän on innokas yrittäjä, joka kehittää aktiivisesti yritystään ja näkee mahdollisuuksia palvella ja toimia siellä missä muut eivät, Nuorkauppakamari perustelee tunnustusta.

Vastauksissa toistuivat Englundin aktiivisuus saariston elävöittämiseksi, into ja pyrkimys lisätä saaristoon muuttavien määrää. Puodinpidostakin hänet on huomattu:

– Nostalginen, valikoimillaan ja herkuillaan yllättävä Söderby-Boden toimii sekä vaki- että kesäasukkaiden keskus- ja palvelupaikkana, ulkomaisia vieraita unohtamatta.

Työnsä ohella Erika ehtii järjestää Island Riddle -seikkailuretkiä, pitää yllä Tove Janssonin Muumi-perinteitä, toimia Pellingin Musiikkipäivien avustajana ja monien muiden Pellinkiä elävänä pitävien tapahtumien idearikkaana aktiivina.

– Esimerkillään hän innostaa myös muita toimimaan yhteisöjensä parhaaksi, eräs vastaaja toteaa.

Englung oli hyvin yllättynyt ja otettu palkinnosta. Hän korosti, että ei kukaan yksin saa aikaan muutosta, vaan elävä saaristo ja Porvoo tehdään yhdessä.

Nuorkauppakamari on valinnut Vuoden porvoolaisen 1977 lähtien. Edellisinä vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa valokuvaaja Niko Laurila (2018), Pieni Suklaatehdas Porvoon perustaja Peter Westerlund (2019), Support Porvoo Lokalt Facebook -ryhmän perustaja Sofia Antman (2020) ja viime vuonna juoksija Sara Kuivisto (2021).