Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pornaisissa kaadetaan kymmeniä kaatumisvaarassa olevia puita keskustassa

Pornaisten kunta kaadattaa huonokuntoisia tai kaatumisvaarassa olevia puita keskusta-alueella viikon 50 alusta lähtien. Työ tehdään metsurityönä ja aloitetaan kalliopuiston ja frisbeegolfradan ympäristöstä, tiedottaa kunta.

Kaadettavat puut ovat maankäyttö- ja paikkatietoasiantuntija Antti Hämäläisen mukaan yksittäisiä puita kuten kuolleita kuusia. Työlle ei ole haettu maisematyölupaa rakennusvalvonnasta, koska teknisen toimen tulkinnan mukaan sitä ei tarvita.

– Tässä on kyse isosta alueesta, jolla puita kaadetaan sieltä täältä, yhteensä noin 50 puuta, mutta hyvin laajalta alueelta. Kuntalaiset ovat soitelleet pihapiiriensä puista, jotka ovat käytännössä kunnan maa-alueella tai tiealueella.

Hämäläisen mukaan kaadetut puut kuljetetaan välivarastointiin lämpölaitokselle. Hänen mukaansa puita on kyselty itselle, mutta koska ne ovat kunnan mailla, ne tuodaan kunnan varastoon.

– Jos ihan pihapiiristä kaadetaan ja on maanomistajan omalla puolella, niin silloin sen käyttö on heidän oma asiansa, Hämäläinen selventää.

Kaatohommat hoitaa pukkilalainen Tuomo Toura Touran Puuapu Oy:stä.