Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sauna paloi Emäsalossa – ainekset paljon pahempaan

Suuren omakotitalon puulämmitteinen sauna syttyi palamaan sunnuntaina illalla Emäsalon Tukkilahdentiellä. Hätäkeskus sai tulipalosta hälytyksen yhdeksän jälkeen illalla.

– Siellä olisi voinut käydä todella huonosti. Kyseessä oli kolmekerroksinen, 300-neliöinen omakotitalo, kaukana kaikesta. Oletusarvomme oli, että tämä olisi voinut päättyä toisinkin, mutta nyt kävi hyvin, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jouni Virta.

Palo saatiin sammutettua nopeasti. Puoli yhdentoista aikaan illalla oli vielä jälkivartiointi käynnissä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

– Saimme palon rajoitettua saunatiloihin, eikä se levinnyt muualle taloon. Löylyhuone ja pesuhuone kärsivät melko isoja vahinkoja, mutta kokonaisuuden kannalta vahingot ovat mitättömät siihen nähden, mitä tässä olisi voinut käydä.

Tulipalo oli saanut alkunsa kiukaan takaa, kun puiset seinärakenteet olivat syttyneet ja palo oli noussut seinää pitkin kattorakenteisiin.

– Saunaa on lämmitetty ongelmitta vuosia. Ei ole mitään selvää syytä, miksi se nyt syttyi, Virta sanoo.