Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolan kirkon korjausrakentamisesta päätettiin ja se tehtiin juuri oikeaan aikaan – piispanmessussa jaettiin kiitoksia ja ansiomerkkejä

Askolan seurakunta palkitsi 3. adventtisunnuntain messussa syksyllä päättyneessä kirkon korjausrakentamisessa mukana olleita suunnittelijoita, rakentajia, luottamushenkilöitä ja työntekijöitä.

Rakennustyöryhmään kuuluvat seurakunnan talouspäällikkö Tarja Laine, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Jorma Linna ja luottamushenkilöt Jukka Ahlgrén, Kari Lindgren ja Erik Franzén sekä kirkkovaltuuston puheenjohtaja Ari Forsberg.

– Kiitos kuuluu luottamushenkilöille, jotka tekivät päätöksen rakentamisen aloittamisesta juuri oikeaan aikaan, kun ajatellaan sitä, miten rakentamisen ja energiakustannusten hinnat ovat nyt karanneet käsistä, 18.12. asti virkaa sijaistava kirkkoherra Mervi Rosnell toteaa.

Lämpökeskuksen rakentaminen kirkolle on loppusuoralla – Askolan seurakunnan mittava, miljoonan euron uudistustyö on pian kokonaan valmis

Messusta vastasivat seurakunnan työntekijät, seurakuntalaisia, kanttori Olga Mäkisen johtama kirkkokuoro ja Cantare Cupio sekä hiippakuntadekaani Reijo Liimatainen. Kirkkokahvitarjoilusta vastasi Mirva Laakkio.

Juhlavuosi ja uusi kanttori ovat johdatelleet laulajia löytämään äänensä – Askolan kirkkokuorossa tiedetään, että kuorolaulu tekee ihmiselle hyvää

Piispa Teemu Laajasalo totesi saarnassaan, että 1700-luvun lopulla Askolaan on haluttu rakentaa kirkko, jonne mahtui enemmän ihmisiä kuin alueella asui tuolloin asukkaita.

– Se kertoo, kuinka usko huomiseen on ollut askolalaisilla aina vahva. Kirkko ei ole vain ihmisten muistojen museo, vaan elävän seurakunnan keskus, hän kiteytti.

Lisäksi messussa saivat ansiomerkit kunniakirjoineen 32 vuoden luottamushenkilötyöstä Jukka Ahlgrén, 20 vuodesta seurakuntamestari Jouni Vilkki ja lastenohjaaja Terttu Homma sekä 10 vuodesta kirkkoherra Antti Kupiainen.

Lue piispan puhe kokonaisuudessaan tästä. Linkki löytyy myös Askolan seurakunnan Facebook-sivuilta.

Askolassa nuoret äänestivät ahkerasti, taustalla kaksi syytä

Urut ja alttarikin lämpenevät vähitellen Askolan kirkossa – uusi lämpökeskus otettiin käyttöön

Kirkkohallitukselta 1,1 miljoonaa euroakorjaushankkeille Itä-Uudellamaalla – Askolan ja Pornaisten kirkoille merkittävät avustukset