Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Meritulliin suunnitellaan hiilineutraalia asuinaluetta – asukaskysely on käynnissä

Meritulliin suunnitellaan uutta energiatehokasta ja hiilineutraalia asuinrakentamista. Tarjolla on kaksi erilaista ratkaisua. Niistä tehokkaampi vaihtoehto mahdollistaisi noin 350 asukasta ja väljempi vaihtoehto noin 250 asukasta.

Porvoon kaupungin kaupunkisuunnittelu on kuluvan vuoden aikana työstänyt Meritullin alueelle uutta asemakaavaa, kaupunki tiedottaa. Alue sijoittuu keskustan empirekaupungin eteläpuolelle Suistokentän sekä Suistohallin alueelle.

Uusi alue sijoittuu ruutukaava-alueen reunalle ja sen uudet asukkaat voivat hyödyntää Porvoon keskustan laajaa julkista ja kaupallista palvelutarjontaa.

Meritullin asemakaavaluonnos tuli nähtäville 7.12. ja se on nähtävillä aina tulevan tammikuun 20. päivään asti.

Nähtävillä olevan aineiston kommentoinnin lisäksi porvoolaisilla on mahdollisuus kertoa näkemyksensä Meritullin alueesta ja sitä koskevista suunnitelmista osallistumalla kaupungin verkkosivuilta löytyvään asukaskyselyyn. Kysely on avoinna nähtävillä olo ajan loppuun, eli 20.1.2023 asti.

Asemakaavan muutoksella Meritullin alueelle on suunniteltu merkittävä määrää uutta asuin- ja liikerakentamista. Alueelle on valmisteltu kaksi toteutusvaihtoehtoa.

Väljemmässä vaihtoehdossa uutta asuin- ja liikerakentamisen rakennusoikeutta kaava-alueelle mahdollistetaan 13 820 kerrosneliömetriä ja tehokkaammassa vaihtoehdossa 17 500 kerrosneliömetriä.. Tehokkaampi vaihtoehto mahdollistaisi noin 350 asukasta ja väljempi vaihtoehto noin 250 asukasta.

– Kaavaratkaisuista väljemmässä on suunniteltu kaava-alueen pohjoisimpaan kortteliin kytkettyjä pientaloja, ns. townhouse-taloja, Meritullinkadun varrelle. Saman tontin länsiosaa sijoittuisi myös polveileva lamellitalo. Tehokkaammassa kaavaratkaisussa pohjoisempi kortteli ei muodostuisi townhouse-taloista vaan pistekerrostaloista. Korttelin kruunu olisi kuitenkin molemmissa vaihtoehdoissa rakennusten keskelle rajautuva vehreä korttelipiha, kertoo kaavoitusarkkitehti Emilia Saatsi kertoo tiedotteessa.

Kaavamuutos mahdollistaa suunnittelualueelle uuden päiväkodin Pellingintien varteen. Lisäksi suunnitelmat mahdollistavat myös uuden pallokentän, joka korvaisi nykyisiä liikuntakenttiä ja se sijoittuisi purettavan Suistohallin kohdalle.

Asemakaavaluonnoksen vaihtoehtoja esitellään kaikille kiinnostuneille avoimessa tilaisuudessa keskiviikkona 14.12. kello 18.00–19.30 Lyceiparkens skola -koulun ruokasalissa osoitteessa Piispankatu 3–7.

Nähtävillä oleva kaava ja siihen liittyvät aineistot: https://www.porvoo.fi/asuminen-ymparisto/kaavoitus/asemakaavat/ak-527-meritulli/