Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palava kekäle putosi savuhormin kautta puutalon kellariin Porvoon keskustassa – katastrofi oli lähellä

Tulliportinkadun ja Sibeliuksenbulevardin kulmauksessa sijaitsevassa kahden asunnon käsittävässä puutalossa syttyi keskiviikkona illan suussa tulipalo, jossa olisi ollut aineksen pahempaan.

Toisessa asunnossa oli palanut tuli takassa, joka oli kytketty vanhaan öljylämmityshormiin. Kellarissa sijaitsi vanha pannuhuone. Kekäle pääsi putoamaan takasta hormin kautta kellariin. Kaikeksi epäonneksi hormin alla oli pöytä, joka syttyi tuleen.

Koko kellari oli onneksi betonirakenteinen, samoin välipohja ja seinät. Vanhan pannuhuoneen ovi oli myös kiinni, joten vahingot jäivät varsin pieniksi ja rajoittuivat vain vanhaan pannuhuoneeseen.

– Asukas oli nähnyt, että kellarin ovesta nousee savua. Saapuessamme paikalle vanhassa pannuhuoneessa paloi irtainta. Sammutimme tulipalon ja teimme tiloihin savutuuletuksen sekä tuuletimme läpivedolla myös asuinhuoneet. Henkilövahinkoja ei sattunut ja muualle asuntoon tuli vain pieniä savuvahinkoja. Asukkaat pääsivät palaamaan kotiinsa, kertoi Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Petri Lyttinen paikan päällä.