Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Laiminlyöntien määrät ovat pysäyttäviä" – Valtaosa taksikuskeista laiminlöi ajopäiväkirjan pitämistä, väkivallan uhka on kasvanut, työterveyshuolto puuttuu...

Valtaosa eteläsuomalaisista taksinkuljettajista on laiminlyönyt ajopäiväkirjan pitämistä. Asia käy ilmi työsuojeluviranomaisen tekemistä valvontaiskuista. Valvonnassa löytyi ylipäätään huomattavan paljon puutteita ajopäiväkirjan pitämisessä.

Lisäksi monelta puuttui työterveyshuolto. Myös väkivallan uhka on alalla korostuneesti läsnä.

Kuluvan vuoden huhti-joulukuun aikana työsuojelutarkastajat tekivät takseihin 153 tarkastusta. Valvontaiskuja tehtiin yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä, Helsingissä, Espoossa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Kuljettajista 108 eli valtaosa laiminlöi ajopäiväkirjan pitämistä. Monilta ajopäiväkirja puuttui kokonaan. Niistä osalle poliisi kirjoitti sakon paikan päällä, ja osa etenee ilmoitusmenettelyn kautta esitutkintaan.

Myös väkivallan uhan hallinnassa oli parannettavaa joka viidennen taksin kohdalla. Aluehallintovirasto huomauttaa, että taksityössä väkivallan uhka on merkittävä vaaratekijä, jonka hallitsemiseksi työnantajan on laadittava toimivat menettelytavat.

– Laiminlyöntien määrät ovat pysäyttäviä. Taksiuudistuksen jälkeen emme ole valvoneet taksialaa Etelä-Suomessa näin laajasti. Valvonnalle on selkeästi tarvetta, kertoo tiedotteessa tarkastaja Pasi Kousa Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.