Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petollinen jää koitui hirvenvasan kohtaloksi Sondbyssa

Päivystävän paloesimiehen mukaan tällä hetkellä jäillä kulkemista kannattaa välttää viimeiseen asti.

Lauantai-iltapäivänä koira ajoi Sondbyssa, Köttbodvikenin läheisestä saaresta hirviemon ja vasan liikkeelle. Emo juoksi matkoihinsa, mutta vasa putosi jäihin.

– Kun pelastuslaitos saapui paikalle, oli vasa menehtynyt, kertoo päivystävä paloesimies Ralf Brygger Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

– Kaksi kaveria kävi hakemassa saaren rannasta vasan ilmatyynyaluksella ja kuljetimme sen mönkijällä uimarannan parkkipaikalle, josta riistanhoitoyhdistys otti sen hoitaakseen.

Brygger kehottaa välttämään jäillä liikkumista. Vaikka säät pysyvätkin pakkasen puolella, toimii lumimassa tehokkaasti eristeenä. Järvien ja meren pinta näyttää tukevalta, mutta lumikannen alla jäätä on vain ohut kerros.

– Siinäkin rannassa, josta vasa haettiin oli jäätä vain kahdesta neljään senttiin. Jäät ovat nyt erittäin petollisia, kuten aina kun heti talven alussa tulee runsaasti lunta.

Ilmatyynyalus on pelastuslaitoksen käytössä nyt toista talvea, ja sille on myös kertynyt alkutalvesta runsaasti tehtäviä.

– Se on osoittautunut toimivaksi vehkeeksi, Brygger toteaa.

Perjantaina tarvittiin Korsön edustalla helikopteria, jolla pelastettiin jäihin vajonnnut saaren asukkaan.