Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon McDonald´sin yrittäjille toinen ravintola Vantaalta

Porvoon Mäkkäri on henkilöstömäärältään kaupungin suurin ravintola.

Porvoon McDonald´s-ravintolan yrittäjät Miia Makkonen ja hänen avopuolisonsa Petri Karhu laajentavat toimintaansa. He aloittavat vuodenvaihteessa myös Vantaan Tuupakassa sijaitsevan McDonald´sin yrittäjinä.

– Se on aivan kehä kolmosen varrella vilkkaassa paikassa, jonne on helppo poiketa, Miia Makkonen kertoo.

Monilla McDonald´s-yrittäjillä on vastuullaan useampi kuin yksi ravintola. Tuupakan 12-vuotias ravintola oli alun perin yrittäjävetoinen, mutta viime ajat se on ollut ketjun omistuksessa. Ravintola on volyymiltaan hieman pienempi kuin Porvoo – mutta Porvoon Mäkkäri onkin henkilöstömäärältään ja todennäköisesti myös myynniltään Porvoon suurin ravintola.

Porvoossa työntekijöitä on noin 70, ja Vantaalta tulee noin 60 lisää.

Miia Makkonen ja Petri Karhu aloittivat Porvoon McDonald´sin yrittäjinä viime vuoden toukokuussa korona-aikana.

– Toiminta on ollut odotusten mukaista. Viime vuonna osa ravintoloista oli kiinni ja meillä oli asiakkaita hieman normaalia enemmän, mutta nyt tilanne on tasaantunut.

– Ruoan ja sähkön hinnan nousu osuvat meihin valtavan kovasti, mutta haluamme pitää hintatason asiakkaille maltillisena. Se tuntuu yhteiskuntavastuultakin, kun tiedämme, että tämä on ainoita paikkoja, joissa perheillä on varaa käydä syömässä, Miia Makkonen toteaa.

Hän sanoo, että asiakkaat Porvoossa ovat ”hirmu mukavia”, ja odottaa jännityksellä, ovatko vantaalaiset samasta puusta veistettyjä.

– Porvoo on perheympäristö, kotoisa ja kiva paikka. Meillä on asiakkaita vauvoista vaareihin.

Ravintola-alalla iso teema on koronapandemian jälkeen ollut työvoiman saatavuus.

– Tilanne on mennyt onneksi parempaan suuntaan. Osaavan ja ihmisistä huolehtivan päällikkötiimin ansiosta olemme saaneet pysyvää ja sitoutunutta henkilökuntaa, josta asiakkaat pitävät kovasti. Asiakaspalvelun suhteen Porvoon Mäkkäri on tutkitusti Suomen parhaimmistoa.