Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätyshitti 38 vuoden takaa palasi joulun suosituimmaksi biisiksi – Top 10:ssä neljä kotimaista kappaletta

Viime joulun soitetuin kappale kaupallisilla radiokanavilla oli jälleen Wham!-yhtyeen Last Christmas. Tekijänoikeusjärjestö Gramexin joulutilasto listaa marras-joulukuun ajalta kaupallisten radioiden kymmenen soitetuinta joululaulua. Gramex kertoo asiasta tiedotteessaan.

Jo yli 10 vuotta joulun soitetuimpien listan ykkösenä ollut Last Christmas nousi vuoden tauon jälkeen takaisin joulun soitetuimmaksi kappaleeksi 631 soittokerralla.

Toiselle sijalle ylsi Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You 549 soittokerralla. Monellakin tapaa poikkeusvuoden 2020 listaykkönen John Lennonin ja Yoko Onon kappale Happy Xmas (War Is Over) laski sijalle kolme ja sillä oli 503 soittokertaa.

Neljäntenä listalla oli Band Aidin Do They Know It’s Christmas? 460 soittokerralla ja viidentenä sekä ensimmäisenä kotimaisena kappaleena oli Katri Helenan Joulumaa, joka keräsi 412 soittokertaa.

Kymmenen kärkeen mahtui Joulumaan lisäksi kolme kotimaista kappaletta.

Kotimaisen listan toisena oli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen, kolmantena Suvi Teräsniskan Hei Mummo ja neljäntenä Leevi & The Leavings -yhtyeen Jossain on kai vielä joulu.

Tilastojen mukaan joululaulujen soittaminen kestää kaupallisilla kanavilla noin kuukauden. Ensimmäiset soitot on raportoitu marraskuun lopulta ja viimeiset tapaninpäivältä. Poikkeuksena on kuitenkin Jouluradio, joka soittaa joulumusiikkia marraskuun alusta loppiaiseen asti.

Tilaston on tehnyt tekijänoikeusjärjestö Gramex radioilta saamiensa soittotietojen perusteella. Tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa äänitemusiikin esittäjiä ja tuottajia.