Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkapuhelindatan mukaan Porvoon joulutorilla oli yli 3 000 käyntiä päivittäin – yksi tapahtumista veti enemmän väkeä kuin mikään muu koko vuonna

Porvoon on yksi Suomen vetovoimaisimmista joulukaupungeista. Porvoon torilla olleella Joulutorilla oli tänä vuonna aiempaa enemmän tapahtumia ja Tivoli Sariolan karuselli, joka pyöritti lähes 22 000 kävijää.

Telia Crowd Insight datan perusteella torin alueella oli 1.–18. joulukuuta keskimäärin noin 3300 päivittäistä käyntiä, mikä on noin 1000 enemmän kuin vuonna 2019, jolloin joulutoria ei vielä ollut, kertoo kaupunki tiedotteessaan. Ulkopaikkakuntalaisten käynnit torin alueella kasvoivat seitsemän prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Myös Vanhassa Porvoossa liikuttiin edellä mainittuna aikana aktiivisesti. Päivittäisiä käyntejä oli Telian datan mukaan keskimäärin noin 5200. Ulkopaikkakuntalaisten vierailut Vanhassa Porvoossa kasvoivat seitsemän prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kävijät tulivat pääasiassa sadan kilometrin säteeltä Helsingistä, Sipoosta, Loviisasta, Askolasta ja Vantaalta.

Kävijähuippuja on kaksi: 10.–12. joulukuuta oli jouluisia tapahtumia ja joulumarkkinoita monessa paikassa. Koko vuoden vilkkain päivä Porvoossa oli 16. joulukuuta, jolloin Coca-Colan Joulurekka sai ennätysmäärän yleisöä liikkeelle Porvoon keskustaan, yli 5 000 kävijää.

Toiseksi vilkkain päivä keskustassa ja Vanhassa Porvoossa oli 10. joulukuuta joulumarkkinoiden aikaan. Kolmantena tilastoissa näkyy Kummitusten Yö lokakuussa Vanhassa Porvoossa ja neljäntenä syysmarkkinat lokakuussa.

Porvoon joulua on tapahtumasuunnittelija Katarina Broaksen tiedotteessa kertoman mukaan rakennettu pitkäjänteisesti vuosia ja se koostuu monesta tunnelmallisesta vetovoimatekijästä.

– Joulupukkisäätiön Porvoolle antama tunnus, Porvoo – Hyvän tahdon kaupunki on periaate, josta on hyvää pitää kiinni.

Jatkossa tavoitellaan vahvemmin kansainvälisiä matkailijoita.

– Porvoo on yksi Suomen vetovoimaisimmista joulukaupungeista nyt ja tulevaisuudessa, Broas toteaa.

Porvoon Joulutori saa jatkoa ensi vuonna ja kiinnostuneet myyjät voivat ilmoittautua ennakkoon linkin kautta, johon pääsee tästä.