Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinan koronavirustartunnat räjähtivät kasvuun – Tässä on uusin suositus suomalaisille matkailijoille

Kiinassa koronavirustartunnat ovat lisääntyneet merkittävästi ja kasvun odotetaan jatkuvan lähiviikkoina. Asiasta kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

Tämän vuoksi myös maan terveydenhuollon kuormitus on kasvanut merkittävästi. Syynä tilanteeseen ovat maan höllentyneet rajoitustoimet sekä väestön alhainen suoja tautia vastaan. Kiinalaista uuttavuotta juhlitaan tammikuun lopulla, mikä voi edesauttaa tartuntojen leviämistä.

Suuri määrä tartuntoja lisää riskiä, että syntyy uusia koronavirusmuunnoksia, mutta niitä voi syntyä missä tahansa muuallakin.

Euroopassa väestön suoja erityisesti koronavirustaudin vakavaa muotoa vastaan on parempi, johtuen sekä korkeammasta rokotuskattavuudesta että aiemmin sairastetun taudin tuomasta suojasta.

– Myös Suomessa rokotuskattavuus on hyvä ja käytössä olevat rokotteet suojaavat hyvin vakavilta tautimuodoilta, sanoo THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava tiedotteessa.

Jotkin maat, kuten Yhdysvallat, Japani ja Italia, ovat kertoneet aikovansa asettaa matkustusrajoituksia Kiinasta saapuville matkustajille. THL ei tällä hetkellä suosittele matkustusrajoituksia.

THL suosittelee matkustamaan vain terveenä, huolehtimaan hygieniatoimista sekä pitämään tarvittaessa etäisyyttä ja käyttämään maskia.