Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolassa aloittanut uusi kuoro Cantare Cupio etsii uusia laulajia – "Musiikkia tosissaan, mutta ehdottomasti ei vakavissaan"

Askolan seurakunnassa aloitti viime vuonna uusi kuoro Cantare Cupio, jota johtaa Askolan seurakunnan kanttori Olga Mäkinen. Kuorossa on 15 laulajaa ja ohjelmisto koostuu neliäänisestä kuoromusiikista. Kuoro etsii joukkoonsa nyt uusia laulajia, etenkin sopraanoita ja tenoreita.

Kuoron perustajiin lukeutuva Jarkko Inkeroinen kertoo, miten kuoro sai alkunsa.

– Olimme kuulleet Askolan uuden kanttorin olevan varsin mainio tyyppi. Tästä heräsi muutamien eri yhteyksistä tuttujen kesken ajatus uudesta kuorosta Askolaan. Osa meistä oli laulanut eri kuoroissa pitkin eteläistä Suomea, ja ajellut harrastuksen perässä pitkiäkin matkoja. Mahdollisuus laulamiseen omassa pitäjässä tuntui houkuttelevalta, Inkeroinen kertoo.

Kiinnostuneita löytyi yli tuplakvartetin verran. Niinpä he uskalsivat joulukuussa 2021 esittää ajatuksensa Olga Mäkiselle, joka innostui asiasta heti ensi kuulemalta.

Kuoron nimeksi palloteltiin ehdotuksia, joista lopulta päädyttiin latinankieliseen Cantare Cupio-nimeen. Vapaasti suomennettuna tuo on: Minua laulattaa. Kuoro oli ensi kertaa harjoitusten merkeissä koolla viime toukokuun alussa pandemiasta ja muista hidasteista johtuen.

Ensimmäinen esiintyminen oli Yhteisvastuu-konsertissa 15. toukokuuta, minkä jälkeen ryhmä on harjoitellut yhdessä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Cantare Cupio on ollut muutamassa messussa mukana, Askolan kirkkokuoron 90-vuotisjuhlakonsertissa ja Kauneimmissa joululauluissa. Kuorolaisille esiintymiset ovat olleet todella mieluisia kokemuksia.

– Palautteen mukaan kuulijatkin pitivät kuulemastaan. Erityisesti kauneimmat joululaulut-tilaisuus kirkossa 18. joulukuuta jäi upeana muistona mieleen, Inkeroinen mainitsee.

Säännöllistä viikoittaista harjoitusaikaa kuorolla ei ole jatkossakaan. Aikatauluja sovitellen pyritään kokoontumaan muutaman kerran kuukaudessa. Tänä keväänä tavoitteet ovat pääsiäisenä esitettävässä ja J.S. Bachin kantaatissa.

– Ajatuksena on jatkossakin keskittyä projektinomaisesti muutamaan isompaan teokseen vuodessa. Lisäksi olemme satunnaisesti myös joissakin messuissa mukana, onhan kuoro kuitenkin osa Askolan seurakunnan toimintaa, Inkeroinen sanoo.

– Laulamme laulamisen ilosta, mutta olemme myös iloisia jos samalla voimme rikastuttaa Askolan seurakunnan musiikkielämää.

Kuorossa laulamisen hienous ja viehätys tulee musiikin lisäksi yhdessä tekemisestä hyvässä porukassa innostavan ja mukavan vetäjän johdolla.

– Tässä kuorossa nämä osatekijät ovat huippuluokkaa!

Cantare Cupio sopii lähtökohtaisesti kenelle tahansa kuorossa laulamisesta kiinnostuneelle, etenkin siitä innostuneelle. Epäsäännöllisen harjoitusrytmin vuoksi aiemmasta kokemuksesta kuorossa laulamisesta on etua, samoin mahdollisuudesta harjoitella stemmoja omatoimisesti.

– Minusta tämän kuoron voisi kuvata tekevän musiikkia tosissaan, mutta ehdottomasti ei vakavissaan. Uusia hyviä tyyppejä olisi mahtavaa saada mukaan jakamaan näitä kokemuksia, Jarkko Inkeroinen toteaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä kuoronjohtajan Olga Mäkiseen 040 3541 210 tai olga.makinen@evl.fi.