Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt suomalaiset liukastuvat usein – Etenkin yhtä ryhmää vaanii työmatkalla ikävä vaara

Viime vuoden pitkä ja liukas talvi oli poikkeuksellinen. Liukastumisvahinkoja tapahtui vakuutusyhtiö Ifin tilastojen mukaan ennätysmäärä sekä keväällä että loppuvuonna. If kertoo ilmiöstä tiedotteessaan.

Liukastuminen on yleisin työmatkalla tapahtuva henkilövahinko. Liukastumisvahingot kattavat noin 80 prosenttia kaikista työmatkavahingoista. Yleensä suurin osa työmatkaliukastumisista sijoittuu marras-helmikuuhun. Viime vuoden pitkä ja liukas talvi oli kuitenkin tavallista erikoisempi.

– Kevät oli poikkeuksellinen aiempiin vuosiin verrattuna. Vahinkoja sattui enemmän ja helmikuun sijaan suurin liukastumispiikki nähtiin vasta maaliskuussa, ja liukastumisia oli vielä huhtikuussakin, kommentoi Ifin työtapaturmavakuutusten tuotepäällikkö Mari Alho tiedotteessa.

Lunta tuli poikkeuksellisesti eteläänkin jo loppuvuoden puolella. Tämän johdosta joulukuussa liukastumisvahinkoja sattui aiempia vuosia enemmän.

Liukastumisvahinkoja sattui Ifin mukaan joulukuussa enemmän kuin viimeisten kolmen vuoden aikana.

Tilastojen mukaan riski loukkaantua työmatkalla liukastumisen takia on korkein 50–60-vuotiaiden naisten kohdalla. Myös tätä vanhemmissa naisten osuus korostuu. Alle 50-vuotiaissa puolestaan miehet loukkaantuvat naisia useammin.

– Naisten kaikista liukastumisista 75 prosenttia sattuu kävellessä. Miehillä vastaava luku on 65 prosenttia. Miehet taas liukastuvat enemmän pyörällä ajaessaan kuin naiset, selventää Alho tiedotteessa.