Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän tulipaloa johti kuolemaan, vakavaan loukkaantumiseen tai aiheutti yli 200 000 euron omaisuusvahingon viime vuonna Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella sattui viime vuonna kaksi isoa tulipaloa.

Palontutkintoja tehtiin vuonna 2022 yhteensä 21 kappaletta. Näistä seitsemän ylitti virallisen tutkintakynnyksen, eli tulipalo johti yli 200 000 euron omaisuusvahinkoon, kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

– Vuodesta jää mieleen etenkin tulipalot Vanhassa Porvoossa sijaitsevassa ravintolassa ja Askolassa sijaitsevassa teollisuushallissa, pelastusjohtaja Peter Johansson kertoo pelastuslaitoksen tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminta-alueella tulipaloissa menehtyi viime vuonna kaksi henkilöä.

Vuoden vakavin liikenneonnettomuus tapahtui Porvoossa Hornhattulassa lokakuun alussa, jossa kahden auton yhteentörmäyksessä menehtyi kaksi ja loukkaantui kahdeksan henkilöä.

Pelastustoiminnan tehtäviä oli yhteensä 2267, mikä on noin 200 vähemmän kuin edellisvuonna. Suurin tehtäväluokka oli ensivastetehtävät, joita oli 525 kappaletta. Sopimuspalokunnat hälytettiin varikkovalmiuteen 112 kertaa. Palohälytyksiä käytiin tarkastamassa yhteensä 282 kertaa.

Liikenneonnettomuuksiin liittyviä tehtäviä oli 301, mikä on 42 vähemmän kuin vuonna 2021.

Ensihoito hälytettiin tehtäville yhteensä 13 163 kertaa. Ensihoidon tehtävämäärät ovat viimeisen viiden vuoden ajan olleet kokoluokkaa 12 500-13 500 per vuosi.

Kiireellisimpiä, A- ja B-luokan tehtäviä oli yhteensä 5013. Tehtävät, jossa ambulanssi ei ole kuljettanut potilasta sairaalaan, ovat tasaisessa kasvussa. Näitä niin sanottuja x-luokan tehtäviä oli vuonna 2022 43,8 prosenttia kaikista tehtävistä. Näissä tapauksissa potilas on esimerkiksi hoidettu paikan päällä tai häntä on ohjeistettu hakeutumaan hoitoon itsenäisesti.