Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden sukupolven sähkömittarit myös asiakkaille Itä-Uudellamaalla – Kymenlaakson Sähköverkolla jättihanke kahden muun maakuntayhtiön kanssa

Kolme suurta maakunnallista sähkönjakeluverkkoyhtiötä Kymenlaakson Sähköverkko, Järvi-Suomen Energia ja PKS Sähkönsiirto ottavat yhteiskilpailutuksen tuloksena käyttöön Aidonin sähköenergian mittausratkaisun.

Aidon toimittaa yhtiöille yhteensä noin 300 000 uuden sukupolven sähkömittaria tiedonsiirtopalveluineen ja asennuksineen. Tämän lisäksi Aidon toimittaa yhtiöille energianmittauksen ja mittaustiedonhallinnan palveluna kymmenen vuoden ajan.

Itä-Uudellamaalla muutos koskee KSOY:n asiakkaita Askolassa, Pukkilassa, Myrskylässä, Loviisassa ja Lapinjärvellä.

Yhtiöiden tiedotteen mukaan vastaa laiteasennuksista Aidonin alihankkijana infrapalveluyhtiö Elvera. Yli 50 miljoonan euron sopimuskokonaisuus on yhteisarvoltaan yksi Aidonin suurimmista sopimuksista. Mittaustiedonhallintapalvelu toteutetaan globaalin ohjelmistotoimittaja Hansen Technologies -yhtiön ratkaisulla.

Kilpailutuksessa yhtiöt tavoittelivat sähkön etämittauksen kokonaisratkaisua, joka on laadukas, kustannustehokas ja yhtiöiden ja sähkömarkkinoiden tarpeiden mukaan kehittyvä.

– Aidon tarjoaa meille kilpailukykyisen ja nykyaikaisen kokonaisratkaisun mittaustietojen hallinnan toteuttamiseksi. Mittalaitteet vastaavat erinomaisesti asiakkaidemme vaatimuksiin ja IT-järjestelmät on toteutettu hyödyntäen uusinta teknologiaa. Tämä muodostaa lujan kivijalan ja tuo jatkossa helppoutta ja kustannustehokkuutta uusien palveluiden kehittämiseksi asiakkaitamme varten, Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Jouni Pylvänäinen sanoo tiedotteessa.

Uudella mittausratkaisulla on Järvi-Suomen Energian toimitusjohtaja Arto Niemisen mukaan tärkeä sähkön toimitusvarmuutta edistävä tehtävä.

– Meillä on suuret odotukset AMR-mittausten hyödyntämisessä pienjänniteverkon valvonnassa. Valittu ratkaisu antaa myös mahdollisuuden kulutus- ja pientuotantotietojen proaktiiviseen hyödyntämiseen verkon käytössä ja suunnittelussa.

Uuden sukupolven mittarit mahdollistavat kotitalouksille oman energiankulutuksen seurannan ja hallinnan aiempaa helpommin ja reaaliaikaisemmin.

– Aito kaksisuuntaisuus on lähtölaukaus uudenlaiselle sähköverkolle, jossa oma sähköntuotanto, erilaiset energiayhteisöt, kulutuksen optimointi ja kulutusjoustot ovat arkipäivää ja tekevät asiakkaistamme sähkömarkkinoiden aktiivisia toimijoita, sanoo PKS Sähkönsiirron toimitusjohtaja Pertti Menonen.

Tulevaisuuden vaatimusten mukaisia uusia ominaisuuksia on joustavaa lisätä, koska Aidon on panostanut vahvasti palvelu- ja laitealustansa kehitykseen sen mukaisesti. Ratkaisuissa hyödynnetään moderneja teknologioita, kuten mittauslaitteistojen korkeaa näytteenottotaajuutta, älykkäitä verkonhallinta-algoritmeja ja uusimpia tietoliikenneratkaisuja.

Aidonin toimitusjohtaja Tommi Blombergin tiedotteessa kertoman mukaan sopimus kolmen jakeluverkkoyhtiön kanssa kasvattaa merkittävästi heidän liiketoimintaansa.

– Se tuo palveluidemme piiriin lähes kymmenen prosenttia koko Suomen sähkönkäyttöpaikoista ja laajan jakeluverkkoalueen. Viimeaikaiset energian riittävyyteen liittyvät kysymykset ovat nostaneet älykkään mittauksen merkityksen erityisen tärkeäksi ja ajankohtaiseksi asiaksi. Tulemme jatkossakin panostamaan kestävien energiaratkaisujemme jatkuvaan kehittämiseen asiakkaidemme ja vahvojen kumppaniemme kanssa, Blomberg sanoo.