Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkukirkon paanukaton korjaaminen maksaakin tuplasti enemmän – eikä sitä voi enää lykätä paloturvallisuuden vuoksi

Porvoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti tänään torstai-iltana vuoden ensimmäisessä kokouksessaan mittavasta lisärahoituksesta pikkukirkon paanukaton uusimiseksi.

Kattotyöhön on tämän vuoden investointisuunnitelmaan varattu 220 000 euroa. Hallintojohtaja Sari Mankisen päätösesitys on, että korjaamiseen varataan yhteensä 400 000 euroa. Se sisältää myös hankkeen viranomais- ja valvontakustannukset sekä lisä- ja muutostyövarauksen.

Kirkkoneuvosto kilpailutti urakan loppuvuonna, ja sen myötä selvisi, että kustannusarvio ylittyy merkittävästi. Kiinteistö- ja hankintapäällikkö Krista Eloneva totesi päätösesityksessään, että korjausten siirtäminen kustannusten säästämiseksi saattaisi vielä entisestään nostaa korjauskustannuksia, puhumattakaan mahdollisen odotusajan aikana tehtävistä kiireellisistä hätäkorjauksista.

– Uudelleenkilpailutuksesta syntyy myös kustannuksia. Puukirkon ollessa kyseessä on myös huomioitava rakennuksen paloturvallisuus – katolla oleva lämpölankajärjestelmä on ollut rikki jo useita vuosia, eikä sen korjaaminen ole mielekästä niin kauan kun katto on korjaamatta.

Paanukaton urakan tekijäksi kahdesta tarjouksen jättäneestä valikoitui Rakennustoimisto Anttonen Oy 361 900 euron tarjouksellaan, minkä seurakuntayhtymä rahoittaa kassavaroin. Urakkasopimus voidaan allekirjoittaa vasta, yhteinen kirkkovaltuusto on myöntänyt lisärahoituksen ja kirkkoneuvoston hankintapäätös saa lainvoiman.

Uutinen muokattu kirkkoneuvoston kokouksessaan tekemän päätöksen mukaiseksi 19.1. klo 19.30.