Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolassa ja Porvoossa luetaan liikennekasvatus jo osaksi opintoja, mutta lukiot eivät halua ajokortin maksajiksi

Kainuussa otti Paltamon kunta käyttöön maksuttoman ajokortin houkutellakseen opiskelijoita lukioonsa. Porvoossa ja Askolassa eivät rehtorit näe tarvetta vastaavalle ratkaisulle, vaikka lukioissa ei olekaan erillistä liikennekasvatuksen ja -turvallisuuden oppisisältöä.

– Linnankosken lukiossa on ajokortti jo monta vuotta luettu hyväksi opintoihin Liikennekasvatuksen opintoina. Liikenne voi ympäristönä sisältyä joihinkin oppiaineisiin. Emme kaupallisista- ja tasapuolisuussyistä tee yhteistyötä minkään ajokoulun kanssa, vaikka joskus tällaista yhteistyötä on meille ehdotettu, rehtori Kaisa Leppävuori toteaa.

Hän huomauttaa, että maksuton ajokortti maksaisi Linnankosken lukion opiskelijoiden osalta Porvoon kaupungille moninkertaisesti enemmän kuin 3 300 asukkaan Paltamon pienen lukion opetuksen järjestäjälle.

– Näistä syistä maksutonta ajokorttia ei ole Liluun suunnitteilla, niin houkuttelevalta kuin ajatus kuulostaisikin, Leppävuori lisää.

Samoilla linjoilla on Askolan lukion rehtori Pekka Hurskainen.

– Nykytilanne meillä on se, että opiskelija käy autokoulun omakustanteisesti, ja on saanut ajokortistaan yhden kurssin. Opintokokonaisuuden nimi meillä on Liikennekasvatuksen aihekokonaisuus.

– Uskon kuitenkin, että lukion on paras profiloitua henkilökunnan ammattitaidon, alueellisten mahdollisuuksien ja koulun painopisteiden pohjalta; uskon yhteistyöhön "kilpavarustelun" sijaan. Meillä on hyvä työelämä- , korkeakoulu- ja kotikansainvälisyysmalli, joka perustuu toimivaan alueelliseen yhteistyöhön muun muassa Askolan yläkoulun, paikallisten yrittäjien ja Porvoon Haaga Helian kanssa, Hurskainen lisää.