Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahasti kaatunut hiihtäjä raahasi itsensä Humlan majalle, ambulanssia tarvittiin Velkalassa – liukkaus pitää pelastuslaitosta kiireisenä

Toisinaan pelastuslaitos joutuu muistuttamaan: "Siellä on todella liukasta!"

Pelastuslaitosta työllistivät sunnuntaina kolarit ja tapaturmat, joilla kaikilla oli yksi yhteinen nimittäjä: liukkaus ja mahdollisesti liian suuri tilannenopeus.

Vakavin tapahtuma sattui Velkalassa puolen päivän jälkeen, jossa kaksi henkilöauton kuljettajaa kolaroi Vaskenvalajankadun ja Sannaistenkadun risteyksessä.

– Yksi potilas kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, paloesimies Ralf Brygger Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo.

– Kyseessä oli reipas peltikolari tasa-arvoisessa risteyksessä. Autot menivät huonoon kuntoon.

Reilun tunnin päästä peltiä meni ruttuun Hamarissa.

– Vastaavanlainen kolari tapahtui Mäkitien ja Rajapyykintien risteyksessä. Tässä ei tapahtunut henkilövahinkoja mutta autot vietiin hinausautolla pois, Brygger kertoo.

Viime päivien pakkanen on jäädyttänyt hiihtolatujen pohjat liukkaiksi. Tämän sai kokea myös huono-onninen hiihtäjä Humla-Holken -lenkillään iltapäivällä noin kello 14.

– Saimme tiedon, että hiihtäjä olisi kaatunut ja tarvitsi apua päästäkseen ladulta takaisin tielle. Hän oli kuitenkin päässyt lopulta omin voimin Humlan majalle soittanut sieltä apua, Brygger kertoo.

Yleisenä ohjeena Brygger toteaa lopuksi itsestäänselvyyden, jonka toivoo jokaisen liikkujan muistavan.

– Siellä on todella liukasta. Nyt saa olla tarkkana ja varovainen.