Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan nelosluokkalaisia haetaan kilpasille kierrätystaidoissa

Rosk’n Roll etsii nelosluokkalaisia mukaan Kierrätysexpertit-kisaan ja houkuttelee opettajia ilmoittamaan luokkansa mukaan ennen maaliskuun loppua.

Kilpailussa on nelosluokkalaisilla tilaisuus hioa lajittelutaitojaan ja kierrätysosaamistaan hauskalla tavalla. Alkukilpailu käydään Rosk’n Rollin kierrätyskoutsin johdolla ja se voidaan järjestää myös esimerkiksi kouluvierailuna. Jäteyhtiöllä on tähän tarkoitukseen opetusmateriaali Otto ja Ronja kierrättävät.

Alkukilpailu muodostuu oppitunnista ja mobiilipelistä, jossa nelosluokkalaiset testaavat kierrätystaitojaan 2–3 oppilaan joukkueissa. Viisi parhaiten pärjännyttä joukkuetta Itä-Uudeltamaalta pääsee kisaamaan alueelliseen loppukilpailuun. Vastaava kilpailu järjestetään erikseen Länsi-Uudellamaalla.

Toiminnantäyteiset loppukilpailut järjestetään Porvoon ja Lohjan jätekeskuksissa toukokuun alussa. Tieto-taitojen lisäämisen lisäksi kannustimena toimii pääpalkinnot: 500 euroa luokan kassaan.