Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvilomalle on Porvoossa runsaasti tarjolla toimintaa nuorisotiloilla, Taidetehtaalla, liikuntapaikoilla ja retkiäkin tehdään

Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille ja lapsiperheille talvilomalla 20.–26. helmikuuta.

Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluissa on tarjolla maksullista ja maksutonta toimintaa, joista osaan pitää ilmoittautua ennalta. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 31.1. kello 9 osoitteessa www.porvoo.fi/talviloma

Taidetehtaan Studiossa on aamupäivällä 22.2. lapsiperheille Aurinkosiepparit-työpaja, jossa askarrellaan ikkunoihin kiinnitettäviä värikkäitä aurinkosieppareita. Iltapäivällä 3.–6.-luokkalaisille on tarjolla Veistokset-työpaja, jossa tehdään savesta veistoksia.

Työpajoja ohjaa taiteilija Tiina Wallius ja pajamaksu on 3 euroa. Mukaan pääsee ennakkoon ilmoittautumalla, paikkoja on rajoitetusti.

Elokuvanäytökset ovat perinteisesti BioRexissä. Tiistaina 21.2. on kaikenikäisille perhe-elokuva Risto Räppääjä ja villi kone (2023), Mucklorna och hur de kom till Pettson och Findus (puhuttu ruotsiksi) sekä Marvelin Ant-Man & the Wasp: Quantumania (2023). Neljän euron lippuja voi ostaa 6.2. alkaen palvelupiste Kompassista.

Runebergin kodin renkituvassa tehdään talvilomaviikolla 8 kunniamerkkejä, joko nauhoista ompelemalla tai pinssikoneella painamalla. Työpaja on avoinna ke-pe kello 10–13, ja osallistumaan pääsee museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Lisäksi Runebergin kodissa on omatoiminen tehtäväkierros lapsille. Paikka on avoinna ke-su kello 10–16. Sisäänpääsy on 8/6 euroa tai Museokortti.

Nuorisotilat ovat avoinna koko viikon.

Taidenäyttelyitä on pääsymaksuitta nähtävillä Porvoon Taidehallissa ja Galleria Kulmassa Taidetehtaalla, Galleria Fikassa ja Galleria Vanha Kappalaisentalossa.

Liikuntapalvelut järjestää 20.–22. helmikuuta perinteisen Liikuntaleirin, jossa liikutaan monipuolisesti sekä ulkona että sisätiloissa. Perjantaina 24.2 suuntana on Vantaan Superpark. Retkelle voi osallistua vaikka koko perheen voimin. Liikuntaleirille ja Superpark-retkelle tulee ilmoittautua etukäteen.

Lisäksi ohjelmassa on Liikuntamaa Kokonhallilla ja hiihtoretki Tolkkisten laavulle.

Uimahallissa on neljä eri uimakouluryhmää, joista jokainen kokoontuu viidesti viikon aikana. Uimakouluihin pitää ilmoittautua ennalta. Tarkemmat tiedot löydät liikuntapalveluiden verkkosivulta.

Yleisöluisteluvuoroja on tarjolla niin isolla tekojääkentällä kuin jää- ja nuorisohallissakin.

Tolkkisten ja Vanhamoision luistelukentillä on luistelutapahtumat koko perheelle talvilomaviikolla. Ohjelmassa on kaikkea mukavaa toimintaa jäällä, kuten rusettiluistelua musiikin tahtiin, limbokisaa ja ringetteä. Yhteistyössä on mukana nuorisopalvelut.

Nuorisotilat ovat avoinna myös talvilomalla koko viikon. Toiminta on suunnattu 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Alakouluikäisille tilat ovat avoinna iltapäivisin, vanhemmille nuorille myös iltaisin. Tilakohtaiset aukioloajat ja -päivät sekä ohjelma löytyvät verkkosivulta.

Kevätkummun nuorisotilalla on perheille puuhapäivä 21.2. Kantele-talon liikuntasalissa ja aulassa on monenlaista toimintaa eri-ikäisille. Siellä voi kokeilla muun muassa sumopainia, pallopelejä ja virtuaalilaseja. Aulan kahviosta voi ostaa pientä välipalaa.

Lasertaistelijat valmistautukoon, sillä torstaina 23.2. lähdetään nuorisopalveluiden järjestämälle retkelle Helsingin Megazoneen. Se on sisätiloissa pelattava hauska, jännittävä ja futuristinen lasertaistelupeli, joka sopii lähes jokaiselle. Retkelle voivat osallistua 5.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret ja matkat kuljetaan tilausajobussilla.

Nuorisokeskus Anjalassa on 13–17-vuotiaille suunnattu sateenkaariteemainen leiri, joka on avoin kaikille identiteettien moninaisuutta ja HLBTIQA-teemoja pohtiville nuorille.

Digitaalisesta- ja perinteisestä pelaamisesta kiinnostuneet voivat osallistua nuorisotila Zentrassa talviloman lan- tapahtumaan torstaista perjantaihin 23.–24.helmikuuta.