Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden takainen Runeberg-voittaja vierailee Porvoon kirjastossa – Muista myös Varjo-Runeberg -äänestys

Kirjailija Quynh Tran vierailee Porvoon pääkirjastossa torstaina 2. helmikuuta kello 17.30 alkavassa yleisötilaisuudessa. Kun Tran voitti Runeberg-palkinnon vuosi sitten, ei yleisötilaisuutta voitu koronapandemian vuoksi järjestää.

Lue lisää: "Minulle on kunnia, jos lukija nukahtaa kirjani ääreen" – tuore Runeberg-voittaja Quynh Tran ylistää hitautta ja tylsyyttä

Ruotsissa asuva pietarsaarelaislähtöinen kirjailija voitti palkinnon esikoisromaanillaan Skugga och svalka (Varjo ja viileys). Tranin ja kustannustoimittaja Hanna Ylöstalon haastattelutilaisuuden pääaiheena on luonnollisesti juuri tuo palkittu teos. Se voitti myös Svenska Ylen kirjallisuuspalkinnon ja Borås Tidningenin esikoiskirjapalkinnon vuonna 2021.

Romaanin kertojaminä on poika, joka asuu Pietarsaaressa äitinsä ja isoveljensä kanssa. Äiti Mà työskentelee pesulassa ja isoveli on hyvin kiinnostunut tytöistä. Perhe on muuttanut Pietarsaareen Vietnamista. Tapahtuma-aikaa ei ole määritelty: kirjaa on kuvailtu historiattomaksi ja epätodelliseksi, mutta se tiedetään, että VHS-kasetit olivat käytössä.

Varjo ja viileys on rakennettu lyhyistä luvuista, kuin muistoista, kuvaelmista tai polaroid-kuvista. Kieli on maalailevaa ja aistillista.

Quynh Tran asuu Malmössa, jossa hän työskentelee psykologina. Hän on opiskellut Biskops Arnö -kirjoittajakoulussa Uppsalan lähistöllä.

Torstai-illan tapahtuma on ruotsinkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Porvoon kirjaston tiedotteen mukaan tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä. Tallenne on saatavilla kahden viikon ajan.