Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsepalvelukirjasto aukeaa Askolassa helmikuussa – kahtena päivänä muutama tunti päivällä aikaa asioida

Askolan kirjaston toiminta uudistuu ja 1. helmikuuta lähtien ja täyttää jälleen lakisääteiset tehtävänsä, jotka liittyvät väestön yhdenvertaiseen mahdollisuuteen esimerkiksi sivistykseen, kulttuuriin, tiedon saatavuuteen ja käyttöön, lukemiskulttuuriin ja lukutaitoon.

– Kirjaston asiakkaita palvellaan pääkirjastossa myös ilta-aikaan kahtena päivänä viikossa, Monninkylän kirjasto on auki joka toinen tiistai parittomina viikkoina ja kaikista tärkein: pystymme hoitamaan myös koulukirjastotoiminnan, joka on erittäin tärkeää, riemuitsee kirjastotoimenjohtaja Keth Strömdahl kunnan tiedotteessa.

Omatoimikirjaston kehittäminen on työn alla, mutta uutena kokeiluna Askolan pääkirjastossa alkaa itsepalveluaika maanantaisin ja keskiviikkoisin pääkirjastossa kello 10–13.

– Itsepalveluaikana asiakas saa käyttää kirjastoa itsenäisesti – lainata ja palauttaa aineistoa itsepalveluautomaatilla, lukea lehtiä, opiskella, tehdä töitä, oleskella, lukea kirjoja, käyttää omaa puhelinta tai läppäriä.

Strömdahlin mukaan itsepalveluaikana on henkilöstö paikalla tehden muita kirjaston töitä ja tarvittaessa asiakkaan apuna.

Kirjastossa työskentelevät Strömdahlin lisäksi kirjastonhoitaja David Thiry, kirjastovirkailija Inka Koivuniemi ja kirjastoalaa opiskeleva Timo-Mikko Kattainen. He korostava kirjaston olevan asiakkaitaan varten.

– Kirjasto on auki kaikille, se on julkinen tila, kuntalaisten olohuone, jossa voi olla rauhassa, yksin tai yhdessä, tavata ihmisiä, jutella ja viettää aikaa.

Tänä vuonna kirjastoväki lupaa toteuttaa paljon uusia mielenkiintoisia asioita, järjestää mielenkiintoisia tapahtumia, toimia edelläkävijänä ja uuden teknologian suunnannäyttäjänä, hankkia uusia kirjoja, videopelejä ja elokuvia. Kirjasto tulee myös asiakkaan luokse esimerkiksi striimattujen tapahtumien muodossa, kirjastotoimenjohtaja listaa tiedotteessa.

Askolan kirjaston aukioloajat 1.2.alkaen:

Pääkirjasto: ma 13-19, ti kiinni, ke 13-19, to 10-15, pe 10-15, lisäksi kokeiluna itsepalvelukirjasto ma 10–13, ke 10–13.

Tiistaisin vuorottelevat Monninkylän kirjasto ja Askolan koulun kirjasto seuraavasti:

Monninkylän kirjasto on auki ja virkailija paikalla joka toinen tiistai (parittomat viikot) kello 9–15, jolloin Monninkylän koululaiset voivat käyttää kirjastoa kello 9–13.

Askolan koulun kirjasto on auki ja virkailija paikalla joka toinen tiistai (parilliset viikot) kello 9–13.

Torstaisin kirjastovirkailija käy joka toinen viikko Särkijärven ja Juornaankylän koulukirjastoissa (parittomat viikot) kello 9–13.