Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Näsinmäen kiinteistön remontointiin tarvitaan miljoona euroa lisää – seurakuntakodin kerrosremontin hintakin paisui

Porvoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päättää torstaina 2.2. lisärahoituksesta, jota tarvitaan yli 1,1 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän tämän vuoden jo kilpailutettuihin peruskorjaus- ja tilamuutoshankkeisiin.

Näsinmäen hautausmaan huoltorakennuksen peruskorjaukseen varattiin 1,7 miljoonaa euroa vuosille 2023–2025, mutta vallitsevan maailmantilanteen ja kohonneiden rakennuskustannusten vuoksi hankkeen korjausurakka maksaakin noin 2,8 miljoonaa euroa. Tämä sisältäisi myös muun muassa hankkeen viranomais- ja valvontakustannukset, irtokalustehankinnat ja lisä- ja muutostyövarauksen.

Rahoitusta tarvitaan lisää myös Lundinkatu 5:n tilamuutoksiin, joihin on talousarviossa varattu 300 000 euroa. Kilpailutus osoitti, että niihin tarvitaankin 433 000 euroa. Kirkkoneuvosto esittää, että nämä muutokset tehdään budjettiylityksestä huolimatta viivyttelemättä ruotsalaisen seurakunnan työhyvinvoinnin ja tasavertaisen kohtelun vuoksi.

Kiinteistöjohdon mukaan kummassakin hankkeessa suunnitelmien muuttaminen kustannusten säästämiseksi pidentäisi toteutusaikataulua, koska urakka pitäisi kilpailuttaa uudelleen.

Lundinkatu 5:n tilamuutoksissa lisärahoitus saadaan siirtämällä tälle vuodelle suunniteltuja investointeja ensi vuodelle. Niitä ovat muun muassa virastotalon rappausten, parvekkeiden ja parvekeovien kunnostus sekä länsi- ja eteläsivujen ikkunoiden kunnostus.