Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoossa koulu-uhkaus – koululaisilla ei vaaraa, poliisi ei löytänyt asetta

Poliisi selvittää Sipoossa sijaitsevaan Nikkilän Sydän koulukeskukseen kohdistuvaa koulu-uhkausta – uhkauksen epäilty tekijä tiedossa.

Itä-Uudenmaan poliisi sai tänään tiedon, että Sipoon Nikkilän Sydän koulukeskukseen on kohdistettu koulu-uhkaus. Poliisi otti kiinni ja puhutti epäillyn uhkailijan. Puhutuksen jälkeen poliisi kertoo tiedotteessaan katsoneensa, että henkilö voi jatkaa vapaana, eikä perusteita kiinnioton jatkamiselle ole. Poliisin mukaan tällä hetkellä ei siis ole tiedossa, että koululle olisi kohdistunut todellista uhkaa.

– Poliisi ei löytänyt epäillyltä uhkailijalta asetta tai muutakaan mahdollista tekovälinettä, joista on liikkunut huhuja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että uhka ei ollut konkreettinen. Epäselvää on myöskin se, onko uhkausta tosiasiassa edes tehty, kertoo komisario Altti Pirinen tiedotteessa.

Koulunkäynti koulussa jatkui normaalisti, ja poliisi poistui paikalta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä, eikä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Valtakunnallisesti poliisin tietoon on viime vuosina tullut paljon koulu-uhkauksia. Poliisi ottaa aina kaikki kouluihin kohdistetut uhkaukset vakavasti ja tutkii ne perinpohjaisesti. Koulu-uhkien selvittämisessä poliisi tekee myös yhteistyötä sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kanssa.