Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyömätön linja aloittaa Porvoossa – lähisuhdeväkivallasta voi päästä irti

Palvelulle on tarvetta koko itäisellä Uudellamaalla.

Lyömätön linja aloittaa lähitoiminnan vielä tämän kevään aikana Porvoossa. Lyömätön linja auttaa asiakkaitaan hahmottamaan vaihtoehtoisia toimintamalleja väkivallan käytölle lähisuhteissa. Porvoossa Lyömätön linja auttaa kaikkia osapuolia, myös lapsia.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tulemme jatkossa palvelemaan Itä-Uudenmaan asiakkaita lähisuhdeväkivallan avopalvelun yksikkönä, samalla tavalla kuin nyt ollaan toimittu Keski–Uudenmaan alueella, kertoo Lyömätön Linja Keski-Uusimaan väkivaltatyön esimies Sini Holopainen.

Jo nyt Lyömätön linja Keski-Uusimaa ottaa vastaan Itä-Uudenmaan alueella asuvia asiakkaita. Osa asiakkaista käy Keravalla, mutta myös etätapaamiset ovat mahdollisia.

Porvoossa Lyömätön linja saa työskentely- ja tapaamistilat Kumppanuustalosta, jonne sote-palveluja keskitetään. Lyömättömän linjan toiminnan tarkka aloitusajankohta on vielä avoinna.

– Itä-Uudellamaalla lähisuhdeväkivaltatyön avopalvelua ei ole ollut, mutta tuli ilmi, että tarvetta tällaiselle toiminnalle ja sen kehittämiselle on. Yhteistyössä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa olemme ajastusta lähteneet työstämään.

Lähipalveluun on alkuvaiheessa varattu yhden työntekijän resurssi.

– Se tulee varmasti jossain vaiheessa lisääntymään, mutta lähdetään liikkeelle sillä, että teemme itsemme tutuksi sekä paikallistamme tarvetta ja asiakkaita. Resursseja aletaan lisätä sitä mukaan, kun tarvetta ilmenee.

Lyömätön linja Keski-Uusimaa on saanut toiminnan laajentamiseen lisärahoituksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (Stea). Se toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä. Toiminnasta tulee Itä-Uudellamaalla pysyvää. Stea määrittelee toiminnalle kriteerit. Yksilötyöskentelyssä tapaamisia on noin viisi. Kyse on siis toistaiseksi kriisityyppisestä lyhytaikaisesta työskentelystä.