Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntalaisen toive toteutui: Rinkeli liikennöi Porvoon Valojen aikana keskustan alueella

Kaupunkibussi Rinkeli liikennöi Porvoon Valot -festivaalin aikana perjantaina ja lauantaina 10.–11. helmikuuta kello 18–21 keskustan alueella valofestivaalin kohteiden välillä. Kuntalainen soitti asiaa koskevan aloitteensa tapahtumasuunnittelija Katarina Broakselle.

– Tämä oli mielestämme niin kiva toive ja täysin toteutettavissa, joten päätimme pikaisella aikataululla toteuttaa tämän hyvän idean, johon toivomme, että mahdollisimman moni tarttuu, Broas kertoo.

Toiveena oli saada Rinkeli liikennöimään valokohteiden välillä niin, että myös huonojalkaiset pääsevät kokeman festivaalin tunnelman turvallisesti järjestetyn liikennöinnin kautta.

Liikenteessä on kaksi bussia, ja kyytiin voi nousta millä tahansa valoreitin varrella olevalta pysähtymispaikalta. Reitin ja pysähtymispaikat löydät verkkosivuilta Porvoon Valot 2023 info - Visit Porvoo. Paikat joihin Rinkeli pysähtyy, merkitään reitin varrelle myös kyltein.

Rinkeli on maksuton kaikille asiakkaille ja bussi liikennöi kahteen suuntaan. Reitti alkaa Taidetehtaan aukiolta ja päättyy Runo-hotellin edustalle, josta se lähtee takaisin samaa reittiä Taidetehtaalle.

Mahdollisimman monen toivotaan kulkevan valokohteiden välillä jalan tai Rinkeli-bussilla, että liikenne sujuu tapahtuma-aikana. Keskustassa on liikenteenohjausta ja esimerkiksi Rihkamatorilla on rajattu osa pysäköintialueesta pois käytöstä.