Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei auttanut edes salin vaihtaminen suurempaan – Mika Aaltola veti jo ennakkoon tuvan täyteen Sipoossa, lippuja ei enää saa

Sipoon kirjastovierailujen ilmaisliput menivät kuin kuumille kiville dosentti Mika Aaltolan vierailun osalta. Suuren kysynnän vuoksi Aaltolan vierailu siirrettiin pääkirjaston kahvilasta Topelius-saliin. Aaltola vierailee Sipoossa torstaina 2. helmikuuta kello 18, mutta kaikki paikat on jo varattu.

– Lippuja jaettiin yhteensä noin 240 ja ne ovat nyt loppu. On ilahduttavaa huomata, että ajankohtainen vierailu herättää näin paljon kiinnostusta, kulttuurituottaja Paola Dadda sanoo.

Toinen yleisömagneetti on luvassa Söderkullan kirjastossa keskiviikkona 1. maaliskuuta kello 18. Tuolloin ajankohtaista keskustelua Natosta ja suomalaisesta turvallisuuspolitiikasta tarjoavat poliitikko ja Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä ja haastattelijana toimiva Puolustusvoimain entinen komentaja ja kenraali, Nikkilässä asuva Jarmo Lindberg. Molemmat ovat kokoomuksen poliitikkoja.

Ajankohtaisia keskusteluja Suomen ulkopolitiikasta.

Tapahtuma on herättänyt niin paljon kiinnostusta etukäteen, että kirjasto on vuokraamassa lisää tuoleja aulaansa Söderkullassa.

– Yleisöä mahtuu mukaan noin 90 ja lippuja on vielä jäljellä. Kyselin myös tapahtuman siirtämisestä isompaan tilaan, mutta se ei valitettavasti onnistu, Dadda kertoo.

Tilannetta helpottaa se, että molemmat tilaisuudet striimataan Sipoon kunnan YouTube-kanavalle, joten niitä voi seurata vaikka kotisohvalta käsin. Dadda kertoo, että yleisö voi myös kirjoittaa kanavalle kysymyksiään esiintyjille. Kanava löytyy verkosta hakusanoilla YouTube/Sipoon kunta.

Risto E.J. Penttilä (s. 1959) julkaisi viime vuonna yhdessä tietokirjailijan ja media-ammattilaisen Jyrki Karvisen kanssa kirjoittamansa kirjan ”Pitkä tie Natoon” (lokakuu 2022, Otava). Kirjassa pureudutaan laajasti Suomen Nato-suhteeseen ja sen muutoksiin, sekä käsitellään ulko- ja turvallisuuspolitiikan ydinkysymyksiä.

Kirja rakentuu henkilökohtaisten kokemusten, havaintojen ja paljastusten varaan. Se alkaa YYA-sopimuksen irtisanomisesta 1991 ja ulottuu Nato-Suomen tulevien haasteiden tarkasteluun asti.

Tiedustelut: Paola Dadda 040 1935021.