Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippupianisti Olli Mustonen tuo Porvooseen yhden maailman suosituimmista pianokonsertoista

Taidetehtaalla kuullaan myös tuore, maailman merille omistettu uutuus.

Palkittu ja merkittävän kansainvälisen uran luonut Olli Mustonen soittaa Lohjan kaupunginorkesterin solistina Porvoon taidetehtaalla helmikuun 16. päivänä.

Mustonen soittaa Lohjan kaupunginorkesterin kanssa ranskalaissäveltäjä Camille Saint-Saënsin pianokonserton nro 2. Vuonna 1868 kantaesitetystä konsertosta on ajan saatossa tullut yksi maailman suosituimmista pianokonsertoista.

Porvoonseudun musiikkiopiston järjestämässä konsertissa kuullaan myös tunnelmaltaan juhlava Ludvig van Beethovenin neljäs sinfonia sekä suomalaisen säveltäjä Cecilia Damströmin Fretus, joka saa Suomen kantaesityksensä Lohjalla päivää aikaisemmin, 15. helmikuuta.

Damströmin Fretus jousiorkesterille sai maailmankantaesityksensä vuonna 2021 Ruotsissa, ja kuullaan siis Suomessa Porvoon konsertissa vasta toista kertaa. Fretus on maailman merille omistettu teos.

Mustonen on viime vuosina esiintynyt ahkerasti kansainvälisillä areenoilla ja suurten orkestereiden, kuten Lontoon sinfoniaorkesterin, New Yorkin Filharmonikkojen ja Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin solistina. Kapellimestarina hän kiertänyt muun muassa Keski-Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa perustamansa Helsingin Festivaaliorkesterin kanssa.

Mustonen on palkittu Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitalilla. Vuonna 2019 Mustonen sai Hindemith-säätiön joka toinen vuosi jakaman Hindemith-palkinnon.