Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys vaatii, että Porvoon kaupunki ryhtyy aktiivisiin toimiin Porvoon itäisen viherkehän rauhoittamiseksi rakentamiselta ja metsätaloudelta.
Keskeisin alue itäisellä viherkehällä on Porvoonkorpi — laaja yhtenäinen metsäalue, joka ulottuu Stensbölestä ja Holkenilta aina Hasselholmenille ja Tungträsketille.
Porvoonkorven sisällä erityisen kriittinen alue on yhdistyksen mukaan Veckjärven itäpuolisten metsien ja Karhukorven välinen toistaiseksi rakentamaton metsäkaista, joka yhdistää toisiinsa Veckjärventien etelä- ja pohjoispuoliset metsämantereet.
Osa Porvoonkorvesta, varsinkin eteläisten ja pohjoisten suojelualueiden välinen osa Veckjärven itä- ja eteläpuolella, on valtaosin suojelematonta. Kesällä 2021 tuolla alueella toteutetussa linnustoselvityksessä löydettiin peräti 7 uhanalaista tai silmälläpidettävää lajia, 8 EU:n lintudirektiivin liitteen I lajia, sekä 11 muuta luonnon monimuotoisuutta ilmentävää lajia.
Porvoonkorven säilyttäminen laajana yhtenäisenä suojeltuna metsämantereena tukisi yhdistyksen mukaan hyvin kaupunginvaltuuston vuonna 2019 tekemää päätöstä suojella vähintään 17 prosenttia kaupungin omistamista metsistä. Tämän tavoitteen toteuttaminen edellyttäisi myös perusteellisen kokonaissuunnitelman laatimista sekä Porvoonkorven että muiden kaupungin metsien suojelemiseksi.
Paitsi että metsien säilyttäminen mahdollisimman laajalti rakentamisen ja metsätalouden ulkopuolella on yksi keskeisiä keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, vielä tärkeämpää on sen merkitys luontokadon ehkäisemisessä, yhdistys painottaa tiedotteessaan