Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon pieni häätapahtuma tarjoaa ideoita suunnitteluun sekä yhdistää hääparit ja paikalliset toimijat

Porvoon Taidetehtaalla sijaitsevassa Fabriken-ravintolassa järjestetään helmikuussa pieni häätapahtuma. Ravintolan tiloissa esitellään erilaisia häihin liittyviä palveluja lauantaina 18. helmikuuta kello 12–15.

– Teemme tämän nyt ensimmäistä kertaa, joten haluamme aloittaa pienimuotoisesti. Jos kaikki menee odotusten mukaisesti, on mielessä jo pieni toive siitä, että voimme jatkossa kehittää tapahtumaa ja tehdä siitä toistuvan. Porvoossahan ei ole mitään tällaista vastaavaa, kertoo idean äiti Mirka Kuntsi Sinne Cateringilta.

Kuntsi toteaa, että paikallisista yrityksistä löytyy kaikki tarvittava hääjärjestelyihin, ja niitä halutaan nyt nostaa tapahtumassa esille. Ravintola Fabrikeniin kokoontuukin joukko paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä kukkakauppiaista valokuvaajaan, somistajaan ja hääsuunnittelijaan. Paikalla on myös paikallinen morsiuspukuliike. Kattaus- ja koristeluinspiraation lisäksi luvassa on livemusiikkia ja paikalla pääsee maistelemaan kesän kuohuviiniuutuuksiakin.

– Tapahtuman tavoitteena on toimia kohtaamispaikkana Porvoon ja lähialueen hääpareille ja palveluntarjoajille.

Häät ovat Sinne Cateringille etenkin kesäisin iso työllistäjä. Siitä syntyi tapahtumaideakin.

– Tulevat hääparit ovat olleet jo hyvän aikaa vilkkaasti liikkeellä ja meiltä on kyselty paljon, miten pääsisi maistelemaan ruokia ennen päätöksentekoa. Olemme järjestäneet yksittäisiä maisteluita hääpareille, mutta koska heitä on niin paljon, ajattelimme, että voisimme järjestää yhteisen maistelutapahtuman. Siitä ajatus lähti laajenemaan ja kehittymään pieniksi häämessuiksi, Kuntsi kertoo.

Kuntsi iloitsee siitä, että paikalliset yritykset ja yrittäjät lähtivät innolla mukaan tapahtumaan.

Valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Kuntsi muistuttaa, että ei tarvitse olla järjestämässä häitä voidakseen tulla paikalle.

– Inspiraatiota ja tekijöitä löytyy varmasti muihinkin juhliin.

Kuntsi kertoo olevansa itsekin hieman "häähullu" ja nauttivansa suuresti häävalmisteluihin osallistumisesta.

– Häillä on Sinne Cateringissa iso rooli etenkin kesäisin. Heinä-elokuussa teemme häitä joka viikonloppu.

Korona-ajan myötä häiden väkimäärä on pienentynyt, mutta esimerkiksi tarjoilujen laatu parantunut.

– Enää häihin ei tarvitse kutsua montaa sataa ihmistä. Tilaisuudet ovat pienempiä, mutta samalla laadukkaampia. Meillä on ollut paljon ihan parinkymmenen hengen häitä, jotka ovat olleet todella ihania tilaisuuksia. Pienempi vierasmäärä mahdollistaa erikoisempia ja yksilöllisempiä juttuja, laajuutta tarjontaan, Kuntsi kertoo.

Häämenuita on toimitettu laajalle alueelle.

– Kaukaisin paikka taitaa olla puolessa välissä Suomea. Erikoisimpia keikkoja ovat ehkä olleet, kun olemme syysmyrskyssä vieneet veneellä ruokia saaristoon, Kuntsi nauraa.

Kestävä kehitys ja lähiruoka ovat Kuntsin mukaan olleet kasvavana trendinä häissä jo pitkään, mutta nyt ne ovat vielä vahvistuneet.

– Varsinkin nuoremmat hääparit ovat todella tietoisia, mitä ja millaista ruuan pitää olla. Myös vegaanisia häitä on tullut entistä enemmän, Kuntsi kertoo.

Porvoon pieni häätapahtuma järjestetään Ravintola Fabrikenissa Taidetehtaalla lauantaina 18. helmikuuta kello 12–15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Sinne Catering yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.