Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 5000 euroa Porvoon Kulttuurilaivalle

Porvoolaista kulttuuriperintöä, vanhaa Kaunis Veera -proomua vaaliva Porvoon Kulttuurilaiva ry on saanut merkittävän mesenaattituen.

Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että Mesenaatti-palvelun kautta 7. joulukuuta – 29. tammikuuta järjestetty varainkeruukampanja tuotti 4990 euroa varoja Kulttuurilaivan toiminnan kehittämiseen.

Kulttuurilaivan pihapiirissä pidettiin viime vuonna ensimmäiset keikat, joissa esiintyivät muun muassa Rinneradio, Laineen Kasperi, Kuuhullu sekä Rosita Luu. Laivalla on aloitettu myös residenssi- ja tilojenvuokraustoimintaa.

Porvoon Kulttuurilaiva -organisaatio koostuu Kelluva Kulttuuri Oy:stä ja Porvoon Kulttuurilaiva ry – Borgå Kulturbåten rf. -yhdistyksestä. Kelluva Kulttuuri vastaa laivan ylläpidosta ja kehittämisestä ja Porvoon Kulttuurilaiva ry vastaa kulttuuritoiminnasta kahdella kielellä. Kerätyt varat menevät Kelluva Kulttuuri Oy:lle, joka käyttää ne kampanjan mukaisesti laivan ja sen toimintaympäristön kehittämiseen.

Tiedotteen mukaan yhdistys suunnittelee parhaillaan kesän ohjelmaa kulttuurilaivalle.

Höyryhinaaja Kaunis Veera on rakennettu vuonna 1900. Vuonna 1951 siitä tehtiin hinattava proomu, joka toimi 21:n tukkijätkän asuntona Saimaalla. Porvoolainen edesmennyt kulttuuritoimija ja ravintoloitsija Jocke Lybeck osti Veeran 2005 ja toi sen Porvoon Hattulan rantaan asuntolaivakseen. Siinä käytössä se oli vuoteen 2017 asti.