Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomiokirkko loistaa toivoa Porvoon Valot -tapahtumassa – kellotapuli on kuin majakka, joka näyttää tien turvallisille vesille, meriteema toistuu sisällä kirkossa

Porvoon tuomiokirkko puetaan meriteemaan tulevana viikonloppuna järjestettävän Porvoon Valot -festivaalin ajaksi. Valoteoksen tarkoituksena on loistaa toivoa ihmisille.

Tuomiokirkko on ollut yksi valofestivaalin kohteista alusta asti. Tänä vuonna Capital AV:n Kimmo Räsänen on luonut kirkolle valo- ja ääniteoksen, joka vie ajatukset merelle ja oikean suunnan löytämiseen pimeinä aikoina.

– Kellotapuli toimii kuin majakka, valo liikkuu kaupungin ympäri. Kirkossa voit saada tunteen, että istut vanhassa laivassa, Räsänen kertoo Porvoon seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Porvoon suomalaisen seurakunnan alue- ja yhdyskuntatyön diakoni Juha Virolainen toteaa, että kun maailmassa on paljon pimeyttä, ovat valo ja toivo tärkeitä.

– Meillä on Ukrainan sota. Meillä on nuoria, jotka voivat huonosti ja kärsivät väkivallasta. Meillä on yksinäisiä vanhuksia. Toivon, että valoteos muistuttaa meitä siitä, että voimme antaa valoa toisillemme näkemällä toisemme, auttamalla ja tukemalla, Virolainen sanoo tiedotteessa.

Meriteema jatkuu sisällä kirkossa, johon on luotu kalaverkkoinstallaatio. Kävijät voivat laittaa erivärisiä kaloja verkkoon, jossa eri värit symbolisoivat eri aiheita.

– Voit ajatella, että kalat symbolisoivat jotain mitä toivot tai minkä puolesta haluat rukoilla. Esimerkiksi sininen kala, sillä on joku tai jotain, jota kaipaat elämässäsi. Tai valkoinen kala, jos toivot rauhaa maailmaan, Virolainen kertoo.

Lauantai-iltana kirkossa voi myös istahtaa kuuntelemaan musiikkia. Seurakuntien kanttorit lauluyhtyeineen ja kuoroineen esiintyvät illan aikana puolen tunnin välein. Ensimmäinen konsertti alkaa kello 18 ja viimeinen alkaa 20.30. Konsertit kestävät 15–20 minuuttia. Kirkossa voi kuunnella vaikka yhden konsertin tai konsertin osan, ja jatkaa sitten matkaa ja antaa tilaa seuraavalle. Lehterit eivät ole turvallisuussyistä käytössä kirkossa Porvoon valojen aikaan.

Porvoon tuomiokirkolla voi lahjoittaa rahaa Yhteisvastuukeräykseen laittamalla lantin keräyslippaaseen. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksellä autetaan ja tuetaan väkivallasta kärsiviä nuoria sekä Suomessa että maailmalla. 20 prosenttia kerätyistä varoista käytetään nuorten olojen parantamiseen paikallisesti Porvoossa.

Lahjoittaa voi myös milloin tahansa MobilePayllä numerolla 63445 tai tekemällä lahjoituksen netissä osoitteessa yhteisvastuu.fi/porvoo.

Kirkon ulkopuolella seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat valofestivaalin aikana lämmintä mehua. Paikalta voi saada mukaan myös loistavan punaisen sydämen.

– Haluamme, että seurakunnan työntekijät ja aktiiviset näkyvät ja ovat mukana siellä, missä tapahtuu. Siksi tarjoamme halukkaille mielellämme lämmintä mehua ja juttutuokion täällä kirkolla, Juha Virolainen sanoo.

Porvoon valot järjestetään perjantaina 10. ja lauantaina 11. helmikuuta, kumpanakin iltana kello 18–21.