Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hautakiviä kaadettiinkin Porvoon Näsinmäen hautausmaalla 34 kappaletta

Näsinmäen hautausmaalla viime viikon lopulla kaadettujen muistokivien lukumäärä on tarkentunut.

Porvoon seurakuntayhtymä tiedotti perjantaina aamupäivällä huomatusta vahingonteosta, jossa teot ajoittuvat jälkien perusteella ilmeisesti keskiviikon ja torstain väliselle yölle tai torstain ja perjantain väliselle. Alkuun laskettiin, että kaadettuja hautamuistomerkkejä olisi ollut 24 kappaletta.

Nosto alkoi vasta maanantaiaamuna, koska hautaustoimen päällikkö Markku Blom mukaan hautausmaalla oli perjantainakin hautajaisia, mitä ei haluttu häiritä.

– Muutamia tästä on katsottu lisää, kun ne on vissiin tuosta läpi kulkeneet ja tästä, että alle kolmekymmentä niitä kaadettuja on sitten kaikkiaan, Blom sanoo.

Myöhemmin maanantaina tarkentui, että kaadettuja kiviä oli kaikkiaan 34.

Hänen mukaansa poliisille tehtiin tapahtuneesta yleisilmoitus, mutta sen tarkempaa erittelyä ei ole seurakuntayhtymän toimesta tehty. Vahingonteko tapahtui hautausmaalla alueilla J, L ja M, jotka sijaitsevat pienehkön alueen sisällä melko lähellä ortodoksikirkkoa.

– Meillä on niitä kameratolppia porteilla, mutta eihän niistä näe, jos ovat kiviaitojen ylitse tulleet. Se on nyt vartioinnin hoteissa se asia, hän lisää.

Korjattu 6.2. kello 15.53 kaadettujen hautakivien tarkka lukumäärä.

Porvoon Näsinmäellä kaadettu yli 20 hautakiveä – hautojen haltijat yritetään tavoittaa, kiviä päästään nostamaan vasta ensi viikolla

Varkaita Näsinmäen haudoilla: nimikilvistä irti metallisia koriste-esineitä – näin kova rangaistus voi seurata