Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudellemaalle perustettiin vihdoin pitkään kaivattu nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikkö

Itä-Uudellemaalle on saatu vihdoin pitkään ja kipeästi kaivattu nuorten mielenterveys- ja päihdeyksikkö. Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus perusti sen 1. helmikuuta alkaen, ja samalla aluehallitus perusti yksikköön tarvittavat virat.

Yksikön asiakkaina ovat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen seitsemän kunnan 13–21-vuotiaat perus- tai keskivaikeasti mielenterveys- ja päihdeoireilevat nuoret sekä heidän perheensä. Yksikön henkilöstömäärä on 12 työntekijää, jotka muodostavat moniammatillisen työyhteisön.

– Saimme nyt yksikön, joka alueelta on pitkään puuttunut, kertoo Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaalityön johtaja Hanna Kaunisto hyvinvointialueen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan yksikössä toimii moniammatillinen työryhmä, joka edistää nuorten psyykkistä, sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia niin sosiaalisen kuntoutumisen kuin terveydenhoidon osalta.

– Yksikkö toimii koko hyvinvointialueella ja työntekijät tulevat liikkumaan asiakkaiden luokse heidän tarpeidensa mukaan, Kaunisto sanoo.

Hyvinvointialueuudistuksen ytimessä on ennaltaehkäisevän työn tekeminen.

– Yksikön työskentelyn perustana on auttaa nuorta oikeaan aikaan ja oikealla tavalla vahvistamalla perustason mielenterveys- ja päihdepalveluja, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Annika Immonen.

Yksikön perustamista on valmisteltu jo pitkään. Tarkoituksena on, että yksikön toiminta säästää pitkällä tähtäimellä lastensuojelun ja erikoissairaanhoidon menoja sekä vähentää inhimillistä kärsimystä, kun nuorella on saatavilla oikea-aikaista tukea.